Aardappelpuree
- Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in een laagje ater met een beetje zout in circa 10 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Voeg de melk toe en pureer de aardappels met een pureestamper. Breng op smaak met nootmuskaat.
Vlees en uienjus
- Verhit olie in een koekenpan en braad de worsten in circa 8 minuten gaar.
- Pel en snijd de uien in grove stukken.
- Haal de worsten uit de pan en voeg de uien en een klontje boter toe aan het braadvet. Fruit de uien circa 3 minuten. Voeg bloem en versgemalen peper toe en bak de bloem kort mee. Voeg het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de mosterd toe, roer goed door en leg de worsten terug in de pan.
Groente
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de winterpeen in plakjes van circa 1 centimeter dik. Kook de winterpeen circa 4 minuten. Voeg de doperwten toe en kook circa 1 minuut mee. Giet af.
Serveren
- Verdeel de aardappelpuree over borden. Steek de braadworsten in de puree en schep hier rijkelijk de jus over. Serveer de groente er omheen.
0 reacties