De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bangers & mash met uienjus

30 min (voor)bereidingstijd
Bangers & mash met uienjus

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Aardappelpuree

  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in een laagje ater met een beetje zout in circa 10 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Voeg de melk toe en pureer de aardappels met een pureestamper. Breng op smaak met nootmuskaat.

Vlees en uienjus

  • Verhit olie in een koekenpan en braad de worsten in circa 8 minuten gaar.
  • Pel en snijd de uien in grove stukken.
  • Haal de worsten uit de pan en voeg de uien en een klontje boter toe aan het braadvet. Fruit de uien circa 3 minuten. Voeg bloem en versgemalen peper toe en bak de bloem kort mee. Voeg het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de mosterd toe, roer goed door en leg de worsten terug in de pan. 

Groente

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de winterpeen in plakjes van circa 1 centimeter dik. Kook de winterpeen circa 4 minuten. Voeg de doperwten toe en kook circa 1 minuut mee. Giet af. 

Serveren

  • Verdeel de aardappelpuree over borden. Steek de braadworsten in de puree en schep hier rijkelijk de jus over. Serveer de groente er omheen. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker