De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bananentoffee upside downcake

55 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Bananentoffee upside downcake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

 

Toffeelaag

Breng de room aan de kook. Karamelliseer de suiker lichtbruin en voeg voorzichtig de room toe. Breng aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier. Schenk de karamel in de taartpan.

cake

Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Roer de boter en suiker smeuïg en meng het zelfrijzend bakmeel erdoor. Voeg een voor een de eieren toe. Pel de bananen en snijd de bananen in plakjes. Verdeel plakjes  banaan over de toffeelaag en schenk het cakebeslag erop. Bak de upside down in circa 55 minuten goudbruin en gaar. Los de taart op zijn kop op een taartstandaard en verwijder het bakpapier. Strijk met een kwast de toffeelaag langs de rand van de cake en druk er een rand van kokosrasp tegenaan.

Maak het fruit schoon, snijd in stukjes en garneer de bovenkant van de taart ermee. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker