Bananentoffee upside downcake

20
Gemiddeld
Bananentoffee upside downcake

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
1 uur en 10 minuten totale tijd

 

Toffeelaag

Breng de room aan de kook. Karamelliseer de suiker lichtbruin en voeg voorzichtig de room toe. Breng aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier. Schenk de karamel in de taartpan.

cake

Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Roer de boter en suiker smeuïg en meng het zelfrijzend bakmeel erdoor. Voeg een voor een de eieren toe. Pel de bananen en snijd de bananen in plakjes. Verdeel plakjes  banaan over de toffeelaag en schenk het cakebeslag erop. Bak de upside down in circa 55 minuten goudbruin en gaar. Los de taart op zijn kop op een taartstandaard en verwijder het bakpapier. Strijk met een kwast de toffeelaag langs de rand van de cake en druk er een rand van kokosrasp tegenaan.

Maak het fruit schoon, snijd in stukjes en garneer de bovenkant van de taart ermee. 

Ingredienten

1
Porties

Toffeelaag

  • 100 ml room
  • 150 g suiker
  • 75 g boter

Cake

  • 250 g boter
  • 250 g lichte basterdsuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 3 bananen

Garnering

  • 50 g kokosrasp
  • 1 vijg
  • 1 kiwi
  • 1 physalis
  • 1 passievrucht

Extra nodig:

  • boter om in te vetten
  • 1 taartpan van 24 cm
  • bakpapier
Bananentoffee upside downcake
Geef je waardering
20