Bami Goreng (gebakken mie) & Rempejeh

16
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bami Goreng
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de mie in circa 5 minuten gaar. Giet de mie af en spoel af onder de kraan. Pel de knoflook, schil de gember en stamp ze fijn in de vijzel. Schil en snijd de bleekselderij in stukjes. Halveer de prei over de lengte en snijd de prei in halve ringen van circa 1 cm. Snijd de kipfilets in blokjes en bestrooi met de koenjit, zout en peper. Verhit een scheutje olie in een wajang of wok en bak het spek circa 5 minuten. Voeg kurkuma, ketoembar en gember toe en roer goed door. Voeg de kip toe en bak de kip om en om goudbruin. Voeg ui, bleekselderij, wortel, prei en doperwten toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk de sojasaus en bouillon erbij. Voeg de mie toe zodra de bouillon bijna weg gekookt is. Splits de eieren en gaar de eiwitten in een koekenpan. Kluts de dooiers met room en voeg ze toe aan de eiwitten.

Rempejeh
Roer een beslag van de kokosmelk, rijstbloem en het zelfrijzend bakmeel. Voeg de specerijen, sambal, pinda’s en zout naar smaak toe. Verhit olie in een wajang en schep er een soeplepel beslag in. Bak de koeken om en om goudbruin.

Ingredienten

4
Personen

Bami Goreng

  • 10 mienestjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 2 kipfilets
  • 1 tl koenjit
  • zout
  • versgemalen peper
  • zonnebloemolie
  • 100 g speklapjes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ketoembar
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 50 g doperwten
  • 2 el sojasaus
  • 300 ml runderbouillon
  • 2 eieren
  • 50 ml room

Rempejeh

  • 400 ml kokosmelk
  • 9 el rijstbloem
  • 4 el zelfrijzend bakmeel
  • 2 el ketoembar
  • 1 tl koenjit
  • 2 el sambal
  • 200 g ongezouten pinda's
  • zout
  • olie
Geef je waardering
16