De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bami goreng (gebakken mie) & rempejeh

30 MIN
Bami Goreng (gebakken mie) & Rempejeh

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Bami Goreng
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de mie in circa 5 minuten gaar. Giet de mie af en spoel af onder de kraan. Pel de knoflook, schil de gember en stamp ze fijn in de vijzel. Schil en snijd de bleekselderij in stukjes. Halveer de prei over de lengte en snijd de prei in halve ringen van circa 1 cm. Snijd de kipfilets in blokjes en bestrooi met de koenjit, zout en peper. Verhit een scheutje olie in een wajang of wok en bak het spek circa 5 minuten. Voeg kurkuma, ketoembar en gember toe en roer goed door. Voeg de kip toe en bak de kip om en om goudbruin. Voeg ui, bleekselderij, wortel, prei en doperwten toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk de sojasaus en bouillon erbij. Voeg de mie toe zodra de bouillon bijna weg gekookt is. Splits de eieren en gaar de eiwitten in een koekenpan. Kluts de dooiers met room en voeg ze toe aan de eiwitten.

Rempejeh
Roer een beslag van de kokosmelk, rijstbloem en het zelfrijzend bakmeel. Voeg de specerijen, sambal, pinda’s en zout naar smaak toe. Verhit olie in een wajang en schep er een soeplepel beslag in. Bak de koeken om en om goudbruin.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker