De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

in balsamico gelakte eendenborst met gekonfijte kumquat

Hugo's favoriet: in balsamico gelakte eendenborst met gekonfijte kumquat. Daar maak je zeker indruk mee!

In balsamico gelakte eendenborst met gekonfijte kumquat

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snij de vetlaag van de eendenborst kruislings in en bestrooi met zout en peper en de zest van de sinaasappel (masseer mooi tussen de ingesneden ruiten). Snij de kumquats in partjes.

Eend bakken

Zet een kleine koekenpan met dikke bodem droog op het vuur. Bak de eend eerst op de vetlaag mooi goudbruin. Draai daarna om, voeg de partjes kumquats en steranijs toe en bak even mee. Blus af met de balsamicoazijn. Haal de eend uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat de pan op het vuur en voeg wat sinaasappelsap en een beetje suiker toe.

Saus maken 

Snij de boter in blokjes. Monteer de saus met de blokjes roomboter (door er al kloppend klontjes koud boter aan toe te voegen wordt de saus dik en glanzend). Schenk de saus in een kom. Bak in de pan de eend nog even mooi krokant op de huid. Maak de waterkers aan met wat citroensap en olijfolie en leg salade op de borden. Trancheer de eend en leg tegen de salade aan op het bord. Maak het gerecht af met de saus met kumquats.

Kijk vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 naar Favourites By! Wat zijn de favoriete gerechten en recepten van onze 24Kitchen chefs en bekende Nederlanders? In dit programma komen we het te weten.

Niet alleen demonstreren ze het gerecht, ook vertellen ze ons waarom ze juist voor dit recept hebben gekozen. Van een zelfgemaakte frikandel tot een super gezonde smoothie, van Lange Frans tot Olcay Gulsen: alles en iedereen komt voorbij in Favourites By.

Favourites By is vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 te zien bij 24Kitchen. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker