Snij de vetlaag van de eendenborst kruislings in en bestrooi met zout en peper en de zest van de sinaasappel (masseer mooi tussen de ingesneden ruiten). Snij de kumquats in partjes.
Eend bakken
Zet een kleine koekenpan met dikke bodem droog op het vuur. Bak de eend eerst op de vetlaag mooi goudbruin. Draai daarna om, voeg de partjes kumquats en steranijs toe en bak even mee. Blus af met de balsamicoazijn. Haal de eend uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat de pan op het vuur en voeg wat sinaasappelsap en een beetje suiker toe.
Saus maken
Snij de boter in blokjes. Monteer de saus met de blokjes roomboter (door er al kloppend klontjes koud boter aan toe te voegen wordt de saus dik en glanzend). Schenk de saus in een kom. Bak in de pan de eend nog even mooi krokant op de huid. Maak de waterkers aan met wat citroensap en olijfolie en leg salade op de borden. Trancheer de eend en leg tegen de salade aan op het bord. Maak het gerecht af met de saus met kumquats.
0 reacties