De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Baked citroen cheesecake

Deze cheesecake van Jamie Oliver wil je maken!

60 MIN
Jamie Oliver: LEMON_SHERBET_RASPBERRY_CHEESECAKE

Deze prachtige cheesecake van Jamie maak je met Frambozen, Roomkaas en een boterige speculaas bodem. 

Bekijk Jamie's One-pan wonders vanaf 17 oktober, elke werkdag om 18:00 uur op kanaal 24.

Jamie Oliver

Bereidingswijze

Verhit de oven tot 160 °C. Smelt de boter in een ovenbestendige koekenpan van28 cm op laag vuur terwijl je de koekjes fijnmaalt in een keukenmachine. Draai het vuur uit, kieper de koekkruimels in de pan en roer ze door de boter. Druk de kruimels ineen egale laag aan maar maak hem aan de rand iets dikker. Bak de bodem 5 minuten en haal hem uit de oven. Breek de eieren in de keukenmachine (je hoeft hem niet schoon te maken), voeg de vanillepasta en de meeste poedersuiker toe en mix ze 2 minuten, tot je een bleek mengsel hebt. Mix de roomkaas en het citroensap erdoor en giet het mengsel in een egale laag over de kruimelbodem. Prak de helft van de frambozen met het restje poedersuiker, marmer het door het oppervlak van de taart en zet nog 15 minuten in de oven.

Haal de pan uit de oven, strooi de rest van de frambozen erop, bestuif ze met wat extra poedersuiker en zet hem nog 10 minuten terug. Draai de oven nu op de hoogste grillstand tot de bovenkant prachtig goudbruin is en er hier en daar kleine schroeiplekjes op zitten. Haal hem eruit, laat hem afkoelen en zet hem voor het serveren 2 uur in de koelkast. De textuur is misschien niet helemaal glad, maar oh wat is dit lekker!

ENERGIE
362 kcal

VET
25,2 g

VERZ. VET
14,9 g

EIWIT
6,9 g

KOOLHYD.
27,3 g

SUIKER
20 g

ZOUT
0,7g

VEZELS
1,1g

One-pan wonders is de gloednieuwe serie van Jamie Oliver en is gebaseerd op zijn nieuwste kookboek “Eén”. Zowel in het programma als in het boek deelt hij de lekkerste, snelle en makkelijke gerechten die je zelf iedere dag op tafel kan toveren.

Jamie Oliver

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker