De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

baked citroen cheesecake

Deze supersimpele cheesecake van Jamie Oliver wil je maken.

60 min (voor)bereidingstijd
Jamie Oliver: LEMON_SHERBET_RASPBERRY_CHEESECAKE

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

"De textuur van deze cheesecake is misschien niet helemaal glad, maar oh wat is dit lekker!"

 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verhit de oven tot 160 °C.

  2. Smelt de boter in een ovenbestendige koekenpan van28 cm op laag vuur terwijl je de koekjes fijnmaalt in een keukenmachine. Draai het vuur uit, kieper de koekkruimels in de pan en roer ze door de boter.

  3. Druk de kruimels ineen egale laag aan maar maak hem aan de rand iets dikker. Bak de bodem 5 minuten en haal hem uit de oven.

  4. Breek de eieren in de keukenmachine (je hoeft hem niet schoon te maken), voeg de vanillepasta en de meeste poedersuiker toe en mix ze 2 minuten, tot je een bleek mengsel hebt.

  5. Mix de roomkaas en het citroensap erdoor en giet het mengsel in een egale laag over de kruimelbodem.

  6. Prak de helft van de frambozen met het restje poedersuiker, marmer het door het oppervlak van de taart en zet nog 15 minuten in de oven.

  7. Haal de pan uit de oven, strooi de rest van de frambozen erop, bestuif ze met wat extra poedersuiker en zet hem nog 10 minuten terug. Draai de oven nu op de hoogste grillstand tot de bovenkant prachtig goudbruin is en er hier en daar kleine schroeiplekjes op zitten.

  8. Haal hem eruit, laat hem afkoelen en zet hem voor het serveren 2 uur in de koelkast.

    ENERGIE
    362 kcal

    VET
    25,2 g

    VERZ. VET
    14,9 g

    EIWIT
    6,9 g

    KOOLHYD.
    27,3 g

    SUIKER
    20 g

    ZOUT
    0,7g

    VEZELS
    1,1g

One-pan wonders is de gloednieuwe serie van Jamie Oliver en is gebaseerd op zijn nieuwste kookboek “Eén”. Zowel in het programma als in het boek deelt hij de lekkerste, snelle en makkelijke gerechten die je zelf iedere dag op tafel kan toveren.

Jamie Oliver

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Verrukkelijk!
Roos Nieweg
21-07-2024
Heerlijk! Maar volgens een “one pan method” zou ik hem de volgende keer niet meer doen. Het enige waarvoor de pan op het vuur moest is het smelten van de boter. Het maken van de cheesecake in een cakevorm heeft daarom toch mijn voorkeur. Hey duurde bij mij ook langer dan 2 uur om de cheesecake voldoende te laten koelen. Na 2 uur liep de binnenkant nog uit. Nog eens een uur later was de cheesecake goed opgestijfd. De smaak van deze cheesecake is echt heerlijk.
Dymfy Rademakers
23-07-2024

Ook lekker