Babi ritja ritja (pittig gestoofd varkensvlees) en snelle sambal goreng boontjes

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Babi ritja ritja
Snijd de botten van de karbonade. Snijd de karbonade en de speklapjes in blokjes van circa 4 x 4 centimeter. Pel en hak de sjalotten. Snijd de rode pepers en rawits fijn. Schil en hak de gember. Hak de serehstengel fijn. Pureer de sjalotten, pepers, gember en serhestengel met de staafmixer tot een gladde boemboe.

Verhit een scheutje olie in de wok. Fruit de boemboe met de djeruk perut en de tomatenpuree circa 2 minuten. Voeg het vlees toe en bak tot 10-15 minuten gaar op middelhoog vuur. Als de schotel te droog is voeg dan wat water toe. Breng op smaak met suiker en een beetje zout.

Snelle sambalgoreng boontjes
Maak de sperzieboontjes schoon. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de sperzieboontjes. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui met de sambal badjak circa 1 minuut. Voeg de uitgelekte boontjes toe en bak circa 4 minuten mee

Serveren
Serveer de Babi ritja ritja met de snelle sambal goreng boontjes en de rijst. 

Ingredienten

4
Personen

Babi ritja ritja

  • 300 g witte rijst
  • 500 g schouderkarbonade
  • 500 g speklappen
  • 8 ronde sjalotten
  • 4 rode pepers
  • 4 rawits
  • 4 cm gember
  • 2 serehstengels
  • zonnebloemolie
  • 4 djeruk perut
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bruine suiker

Snelle sambal goreng boontjes

  • 400 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 2 el sambal badjak

Extra nodig

  • staafmixer met mixerbakje
Geef je waardering
7