Aziatische spekreepjes met mihoensalade

1
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Aziatische spekreepjes

  • Snijd de speklappen in repen.
  • Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan en bak de spekreepjes in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
  • Voeg het Chinees vijfkruidenpoeder toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Roer de sojasaus, ketjap manis en de honing erdoor en breng aan de kook. Laat in circa 5 minuten op middelhoog vuur inkoken.

Mihoensalade

  • Kook de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder, indien nodig, de harde draden van de sugars snaps en kook de sugar snaps in circa 3 minuten beetgaar. Giet de sugar snaps af en spoel ze koud.
  • Snijd de radijsjes in vieren.
  • Meng in een grote kom de mihoen, sugar snaps, radijsjes, pinda’s en de sesamolie met elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de mihoensalade over borden. Schep de Aziatische spekreepjes over de mihoensalade en lepel de saus erover.

Ingredienten

4
Personen

Aziatische spekreepjes

  • 4 speklappen
  • arachideolie
  • 2 tl Chinees 5-kruidenpoeder
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml ketjap manis
  • 1 el honing

Mihoensalade

  • 275 g mihoen
  • 400 g sugar snaps
  • 1 bosje radijs
  • 100 g ongezouten pinda's
  • 2 tl sesamolie
Geef je waardering
1