Aziatische spekreepjes
- Snijd de speklappen in repen.
- Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan en bak de spekreepjes in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
- Voeg het Chinees vijfkruidenpoeder toe en bak circa 1 minuut mee.
- Roer de sojasaus, ketjap manis en de honing erdoor en breng aan de kook. Laat in circa 5 minuten op middelhoog vuur inkoken.
Mihoensalade
- Kook de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder, indien nodig, de harde draden van de sugars snaps en kook de sugar snaps in circa 3 minuten beetgaar. Giet de sugar snaps af en spoel ze koud.
- Snijd de radijsjes in vieren.
- Meng in een grote kom de mihoen, sugar snaps, radijsjes, pinda’s en de sesamolie met elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de mihoensalade over borden. Schep de Aziatische spekreepjes over de mihoensalade en lepel de saus erover.
0 reacties