De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aziatische spekreepjes met mihoensalade

25 min kooktijd
Aziatische spekreepjes met mihoensalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Aziatische spekreepjes

  • Snijd de speklappen in repen.
  • Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan en bak de spekreepjes in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
  • Voeg het Chinees vijfkruidenpoeder toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Roer de sojasaus, ketjap manis en de honing erdoor en breng aan de kook. Laat in circa 5 minuten op middelhoog vuur inkoken.

Mihoensalade

  • Kook de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder, indien nodig, de harde draden van de sugars snaps en kook de sugar snaps in circa 3 minuten beetgaar. Giet de sugar snaps af en spoel ze koud.
  • Snijd de radijsjes in vieren.
  • Meng in een grote kom de mihoen, sugar snaps, radijsjes, pinda’s en de sesamolie met elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de mihoensalade over borden. Schep de Aziatische spekreepjes over de mihoensalade en lepel de saus erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker