De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Aziatische kreeftensoep

Maak de kreeft schoon en houd het vlees apart. Schil en snijd de wortel in blokjes en snijd de prei. Pel en snipper de ui. Hak het kreeftenkarkas fijn in de keukenmachine. Kneus de sereh. Verhit een scheut olie in een pan en bak de prei, wortel, ui, kreeftenkarkas, steranijs en sereh op hoog vuur.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Aziatische kreeftensoep

Bereidingswijze

Maak de kreeft schoon en houd het vlees apart. Schil en snijd de wortel in blokjes en snijd de prei. Pel en snipper de ui. Hak het kreeftenkarkas fijn in de keukenmachine. Kneus de sereh. Verhit een scheut olie in een pan en bak de prei, wortel, ui, kreeftenkarkas, steranijs en sereh op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree en de kurkuma toe en bak kort mee. Blus af met de cognac, bouillon en room. Laat de soep in 15 minuten tot de helft inkoken. Schenk de soep door een zeef. Pel en snijd de banaan in stukjes en roer samen met de rijstebloem door de soep. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Vulling
Snijd het bewaarde kreeftenvlees in stukjes. Snijd de appel van het klokhuis en snijd dit julienne. Snijd de bieslook fijn en meng met het kreeftenvlees, appel, garnalen en crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de vulling over de borden. Voeg de boter toe aan de soep en mix met de staafmixer schuimig. Schenk de soep in de borden.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.