Maak de kreeft schoon en houd het vlees apart. Schil en snijd de wortel in blokjes en snijd de prei. Pel en snipper de ui. Hak het kreeftenkarkas fijn in de keukenmachine. Kneus de sereh. Verhit een scheut olie in een pan en bak de prei, wortel, ui, kreeftenkarkas, steranijs en sereh op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree en de kurkuma toe en bak kort mee. Blus af met de cognac, bouillon en room. Laat de soep in 15 minuten tot de helft inkoken. Schenk de soep door een zeef. Pel en snijd de banaan in stukjes en roer samen met de rijstebloem door de soep. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Vulling
Snijd het bewaarde kreeftenvlees in stukjes. Snijd de appel van het klokhuis en snijd dit julienne. Snijd de bieslook fijn en meng met het kreeftenvlees, appel, garnalen en crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de vulling over de borden. Voeg de boter toe aan de soep en mix met de staafmixer schuimig. Schenk de soep in de borden.
Maak de kreeft schoon en houd het vlees apart. Schil en snijd de wortel in blokjes en snijd de prei. Pel en snipper de ui. Hak het kreeftenkarkas fijn in de keukenmachine. Kneus de sereh. Verhit een scheut olie in een pan en bak de prei, wortel, ui, kreeftenkarkas, steranijs en sereh op hoog vuur.
0 reacties