Burgers
- Schil en rasp de zoete aardappelen.
- Snijd de bosui fijn, leg wat apart voor de garnering. Pluk en hak de koriander, houd echter 4 takjes achter voor de garnering.
- Laat de witte bonen uitlekken en pureer ze in de keukenmachine.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn.
- Rasp de gember.
- Meng de aardappelrasp met de bosui, koriander, gepureerde witte bonen, rode peper, geraspte gember, zwarte bonensaus, sesamolie, sesamzaad, paneermeel en het ei tot een goed gemend mengsel.
- Vorm er, met koude handen, vier burgers van.
- Smelt de roomboter in de koekenpan bak je de burgers op middelhoog vuur aan om en om in circa 3 minuten goudbruin.
Saus
- Pluk en hak de peterselie.
- Meng de rasp de schil van de limoen, halveer en knijp het sap eruit.
- Meng het limoenrasp en -sap door de mayonaise en peterselie en de peper door elkaar tot een saus.
- Na het bakken van de burgers rooster je de open gesneden broodjes even in de koekenpan.
Serveren
- Snijd de komkommer in plakjes.
- Verdeel wat saus over de onderste helft van het broodje en leg er dan een blaadjes sla, wat plakjes komkommer, de burger, nog wat saus, een takje koriander en de rest van de bosui op en vervolgens de bovenkant van het broodje op.
Tip: Je kunt er ook voor kiezen kleine burgertjes te maken als borrelhapje.
Meld je aan en praat mee