De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Aziatische bataatburger op briochebrood

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Aziatische bataatburger op briochebrood

Bereidingswijze

Burgers

  • Schil en rasp de zoete aardappelen.
  • Snijd de bosui fijn, leg wat apart voor de garnering. Pluk en hak de koriander, houd echter 4 takjes achter voor de garnering.
  • Laat de witte bonen uitlekken en pureer ze in de keukenmachine.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn.
  • Rasp de gember.
  • Meng de aardappelrasp met de bosui, koriander, gepureerde witte bonen, rode peper, geraspte gember, zwarte bonensaus, sesamolie, sesamzaad, paneermeel en het ei tot een goed gemend mengsel.
  • Vorm er, met koude handen, vier burgers van.
  • Smelt de roomboter in de koekenpan bak je de burgers op middelhoog vuur aan om en om in circa 3 minuten goudbruin.

Saus

  • Pluk en hak de peterselie.
  • Meng de rasp de schil van de limoen, halveer en knijp het sap eruit.
  • Meng het limoenrasp en -sap door de mayonaise en  peterselie en de peper door elkaar tot een saus.
  • Na het bakken van de burgers rooster je de open gesneden broodjes even in de koekenpan.

Serveren

  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Verdeel wat saus over de onderste helft van het broodje en leg er dan een blaadjes sla, wat plakjes komkommer, de burger, nog wat saus, een takje koriander en de rest van de bosui op en vervolgens de bovenkant van het broodje op.

Tip: Je kunt er ook voor kiezen kleine burgertjes te maken als borrelhapje.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.