Australian Workerburger

12
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Pel en snipper de ui.
  • Meng het ei met het gehakt, ui, paneermeel en de bruine suiker en vorm gelijke burgers van het gehaktmengsel.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de hamburgers om en om in circa 8 minuten gaar.
  • Leg de plakken spek op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het spek in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de eieren om en om in circa 8 minuten gaar. Breng de eieren op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de eieren in vier gelijke stukken.
  • Snijd de komkommers in schuine dunne plakken.
  • Snijd de tomaten in plakken. Halveer de plakken.
  • Snijd de onderkant van de little gem en maak de bladeren los. Snijd de little gem in repen.
  • Schil en snijd de rode biet met een dunschiller in plakjes .
  • Meng in een kom de komkommer, tomaten, little gem en de rode biet.
  • Snijd de broodjes open.
  • Verdeel de hamburgers, spek, eieren, komkommer, tomaten, little gem, rode biet en de tomatenketchup over de broodjes. Serveer de broodjes.

Ingredienten

4
Personen

Australian Workerburger

  • 1 rode ui
  • 5 eieren
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 3 el paneermeel
  • 1 el bruine suiker
  • olijfolie om in te bakken
  • 8 plakken katenspek
  • 5 snackkomkommers
  • 2 tomaten
  • 2 kropjes little gemsla
  • 1 rode biet
  • 4 sesambroodjes
  • 2 el tomatenketchup

Extra nodig

  • bakpapier
  • dunschiller
Geef je waardering
12