Dit supersimpele gerecht heb je zo op tafel. Geen enkel excuus om niet te maken dus.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

  • 2 aubergines
  • 20 g bladpeterselie
  • 10 g verse oregano
  • 1 teen knoflook
  • 60 g boter op kamertemperatuur
  • 2 el paneermeel
  • 1/2 citroen
  • zout en peper

Extra nodig

  • staafmixer + bakje

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Stap 1:
Halveer de aubergines over de lengte. Snijd de gehalveerde aubergines gekruist in en zorg ervoor dat de schil heel blijft.

Stap 2:
Verhit een ruime bakpan op hoog vuur. Bak daarin de aubergines met de ingesneden kant naar beneden 2 minuten aan in een droge pan. Leg daarna de auberginehelften op een ovenschaal met de ingesneden kant omhoog.

Stap 3:
Hak de bladpeterselie en oregano voor het krokante broodkruim. Pel de teen knoflook. Maal de bladpeterselie, oregano, knoflook, boter, paneermeel en rasp en sap van een halve citroen fijn in het bakje van de staafmixer. Smeer de gehalveerde aubergines in met broodkruimmengsel. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Stap 3:
Verwarm de oven voor op 180 °C met bovenwarmtegrill. Gaar de aubergines in 25 minuten in de oven.

Geef je waardering

0
auberginebroodkruim.jpg