De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aubergines met krokant broodkruim

Dit supersimpele gerecht heb je zo op tafel. Geen enkel excuus om niet te maken dus.

15 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
auberginebroodkruim.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Dit supersimpele gerecht heb je zo op tafel. Geen enkel excuus om niet te maken dus.

Bereidingswijze

Stap 1:
Halveer de aubergines over de lengte. Snijd de gehalveerde aubergines gekruist in en zorg ervoor dat de schil heel blijft.

Stap 2:
Verhit een ruime bakpan op hoog vuur. Bak daarin de aubergines met de ingesneden kant naar beneden 2 minuten aan in een droge pan. Leg daarna de auberginehelften op een ovenschaal met de ingesneden kant omhoog.

Stap 3:
Hak de bladpeterselie en oregano voor het krokante broodkruim. Pel de teen knoflook. Maal de bladpeterselie, oregano, knoflook, boter, paneermeel en rasp en sap van een halve citroen fijn in het bakje van de staafmixer. Smeer de gehalveerde aubergines in met broodkruimmengsel. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Stap 3:
Verwarm de oven voor op 180 °C met bovenwarmtegrill. Gaar de aubergines in 25 minuten in de oven.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker