De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Aubergines met krokant broodkruim

Dit supersimpele gerecht heb je zo op tafel. Geen enkel excuus om niet te maken dus.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
auberginebroodkruim.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Dit supersimpele gerecht heb je zo op tafel. Geen enkel excuus om niet te maken dus.

Bereidingswijze

Stap 1:
Halveer de aubergines over de lengte. Snijd de gehalveerde aubergines gekruist in en zorg ervoor dat de schil heel blijft.

Stap 2:
Verhit een ruime bakpan op hoog vuur. Bak daarin de aubergines met de ingesneden kant naar beneden 2 minuten aan in een droge pan. Leg daarna de auberginehelften op een ovenschaal met de ingesneden kant omhoog.

Stap 3:
Hak de bladpeterselie en oregano voor het krokante broodkruim. Pel de teen knoflook. Maal de bladpeterselie, oregano, knoflook, boter, paneermeel en rasp en sap van een halve citroen fijn in het bakje van de staafmixer. Smeer de gehalveerde aubergines in met broodkruimmengsel. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Stap 3:
Verwarm de oven voor op 180 °C met bovenwarmtegrill. Gaar de aubergines in 25 minuten in de oven.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.