Auberginecurry

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Auberginecurry

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de aubergines in blokjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de aubergine en paprika circa 7 minuten.
  • Voeg de currypasta toe, roer door en laat circa 2 minuten bakken.
  • Voeg de kokosmelk, water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat het geheel circa 10 minuten sudderen tot er een dikke saus ontstaat.
  • Pluk en hak de basilicum fijn.
  • Voeg op het laatst de basilicum toe en breng op smaak met het sap van de limoen.
  • Serveer met de rijst.

Komkommersalade

  • Schil met een kaasschaaf de schil van de komkommer en schaaf de komkommer in plakken.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de salade.

Ingredienten

4
Personen

Auberginecurry

  • 300 g pandanrijst
  • 2 aubergines
  • 2 paprika’s
  • rijstolie
  • 3 tl gele currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • 0.5 groentebouillonblokje
  • 0.5 bosje basilicum
  • 1 limoen

Komkommersalade

  • 2 komkommers
  • 2 el azijn
  • 1 el rijstolie
  • 1 el ketjap
Geef je waardering
1