De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

asperges met beenham en ei

30 min kooktijd
Asperges met beenham en ei

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Asperges

  • Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van asperges.
  • Snijd de citroen in vieren.
  • Breng een grote pan met water, een beetje zout, een klontje boter, citroen en wijn aan de kook. Voeg de asperges toe en laat op middelhoog vuur circa 5 minuten koken. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat de asperges circa 15 minuten nagaren.


Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
  • Giet ze af en stoom ze droog.


Eieren

  • Breng de eieren in een pan met koud water aan de kook en kook ze in circa 8 minuten hard. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Pel en snijd de eieren grof


Serveren

  • Smelt de boter in een pan of magnetron.
  • Pluk en hak de peterselie.
  • Haal met twee vorken (of schuimspaan) de asperges voorzichtig uit de pan, laat ze uitlekken en verdeel ze over de borden. Verdeel de aardappels over de borden.
  • Leg de rolletjes ham even in het warme vocht van de asperges, haal ze eruit en leg ze op de asperges.
  • Garneer het gerecht met ei en peterselie. Besprenkel met de gesmolten boter en breng eventueel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker