Evert te Pas

Ingredienten

4
Personen

Asperges met beenham en ei

  • 2 bosjes witte asperges
  • 1 citroen
  • 100 g roomboter
  • 200 ml witte wijn
  • 800 g vastkokende aardappels
  • 6 eieren
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 300 g plakjes beenham
  • nootmuskaat

Extra nodig

  • dunschiller
  • grote pan

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Asperges

  • Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van asperges.
  • Snijd de citroen in vieren.
  • Breng een grote pan met water, een beetje zout, een klontje boter, citroen en wijn aan de kook. Voeg de asperges toe en laat op middelhoog vuur circa 5 minuten koken. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat de asperges circa 15 minuten nagaren.


Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
  • Giet ze af en stoom ze droog.


Eieren

  • Breng de eieren in een pan met koud water aan de kook en kook ze in circa 8 minuten hard. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Pel en snijd de eieren grof


Serveren

  • Smelt de boter in een pan of magnetron.
  • Pluk en hak de peterselie.
  • Haal met twee vorken (of schuimspaan) de asperges voorzichtig uit de pan, laat ze uitlekken en verdeel ze over de borden. Verdeel de aardappels over de borden.
  • Leg de rolletjes ham even in het warme vocht van de asperges, haal ze eruit en leg ze op de asperges.
  • Garneer het gerecht met ei en peterselie. Besprenkel met de gesmolten boter en breng eventueel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Geef je waardering

46
Asperges met beenham en ei