Asperges met beenham en ei

22
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Asperges

  • Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van asperges.
  • Snijd de citroen in vieren.
  • Breng een grote pan met water, een beetje zout, een klontje boter, citroen en wijn aan de kook. Voeg de asperges toe en laat op middelhoog vuur circa 5 minuten koken. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat de asperges circa 15 minuten nagaren.


Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
  • Giet ze af en stoom ze droog.


Eieren

  • Breng de eieren in een pan met koud water aan de kook en kook ze in circa 8 minuten hard. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Pel en snijd de eieren grof


Serveren

  • Smelt de boter in een pan of magnetron.
  • Pluk en hak de peterselie.
  • Haal met twee vorken (of schuimspaan) de asperges voorzichtig uit de pan, laat ze uitlekken en verdeel ze over de borden. Verdeel de aardappels over de borden.
  • Leg de rolletjes ham even in het warme vocht van de asperges, haal ze eruit en leg ze op de asperges.
  • Garneer het gerecht met ei en peterselie. Besprenkel met de gesmolten boter en breng eventueel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Ingredienten

4
Personen

Asperges met beenham en ei

  • 2 bosjes witte asperges
  • 1 citroen
  • 100 g roomboter
  • 200 ml witte wijn
  • 800 g vastkokende aardappels
  • 6 eieren
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 300 g plakjes beenham
  • nootmuskaat

Extra nodig

  • dunschiller
  • grote pan
Geef je waardering
22