Asperges
- Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van asperges.
- Snijd de citroen in vieren.
- Breng een grote pan met water, een beetje zout, een klontje boter, citroen en wijn aan de kook. Voeg de asperges toe en laat op middelhoog vuur circa 5 minuten koken. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat de asperges circa 15 minuten nagaren.
Aardappels
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar.
- Giet ze af en stoom ze droog.
Eieren
- Breng de eieren in een pan met koud water aan de kook en kook ze in circa 8 minuten hard. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Pel en snijd de eieren grof
Serveren
- Smelt de boter in een pan of magnetron.
- Pluk en hak de peterselie.
- Haal met twee vorken (of schuimspaan) de asperges voorzichtig uit de pan, laat ze uitlekken en verdeel ze over de borden. Verdeel de aardappels over de borden.
- Leg de rolletjes ham even in het warme vocht van de asperges, haal ze eruit en leg ze op de asperges.
- Garneer het gerecht met ei en peterselie. Besprenkel met de gesmolten boter en breng eventueel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
0 reacties