Aranitas met zelfgemaakte currysaus uit Zuid-Amerika (bakbanaan spinnetjes)

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Currysaus
Pel en snijd de ui grof. Snijd de tomaten in vieren. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en tomaten circa 3 minuten. Voeg de suiker, azijn, laurier, kaneelpoeder, kerriepoeder, ketoembar, cayennepeper, kruidnagel en het zout toe en breng aan de kook. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel. Schenk de saus in een blender of keukenmachine en pureer glad. Druk de saus met behulp van een souplouche door een zeef.

Aranitas (bakbanaanspinnetjes)
Pel en rasp de banaan grof. Leg banaan in een kom met water en een snufje zout en laat circa 10 minuten weken. Dit ziet eruit als een spinnetje.
Giet de geraspte banaan af en laat op een zeef goed uitlekken. Pel en pers de knoflook. Meng de geraspte banaan met de knoflook en breng op smaak met een beetje zout. Verhit een flinke laag olie in een pan. Schep met een eetlepel kleine hoopjes geraspte banaan in de pan en bak om en om in circa 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Serveren
Schenk de currysaus in een kom en serveer bij de aranitas.

Ingredienten

4
Personen

Currysaus

  • 1 grote ui
  • 750 g rijpe tomaten
  • zonnebloemolie
  • 60 g suiker
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • 0.5 tl cayennepeper
  • 1 kruidnagel
  • 1 tl zout

Aranitas

  • 1 bakbanaan
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l zonnebloemolie

Extra nodig

  • blender of keukenmachine
  • bolzeef
  • rasp
  • knoflookpers
Geef je waardering
4