Courgetterolletjes
- Schaaf de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken.
- Verwarm een grillpan en gril de courgettes om en om in circa 6 minuten gaar.
- Meng de harissa met een flinke scheut olie en smeer de courgetteplakken in.
- Leg de roomkaasbolletjes aan het begin van de plak en rol de courgettes op tot strakke rolletjes.
Kikkererwtensalade
- Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten en walnoten circa 5 minuten op middelhoog vuur.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
- Snijd de gegrilde paprika in repen.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten snijd de paprika’s in kleine blokjes.
- Meng de kikkererwten met de noten, de paprika’s, ras el hanout, azijn en een flinke scheut olijfolie extra vierge.
- Halveer de witlof, verwijder de kern en snijd de witlof in dikke repen. Meng de witlof door de kikkererwtensalade.
Turks brood
- Snijd het Turks brood in plakken.
- Besmeer met de resterende roomkaasbolletjes.
Serveren
- Verdeel de witlof-kikkererwtensalade over borden en leg hier de courgetterolletjes op. Serveer met het brood.
Meld je aan en praat mee