Arabische salade met courgetterolletjes

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Courgetterolletjes

  • Schaaf de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken.
  • Verwarm een grillpan en gril de courgettes om en om in circa 6 minuten gaar.
  • Meng de harissa met een flinke scheut olie en smeer de courgetteplakken in.
  • Leg de roomkaasbolletjes aan het begin van de plak en rol de courgettes op tot strakke rolletjes.

Kikkererwtensalade

  • Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten en walnoten circa 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
  • Snijd de gegrilde paprika in repen.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten snijd de paprika’s in kleine blokjes.
  • Meng de kikkererwten met de noten, de paprika’s, ras el hanout, azijn en een flinke scheut olijfolie extra vierge.
  • Halveer de witlof, verwijder de kern en snijd de witlof in dikke repen. Meng de witlof door de kikkererwtensalade.

Turks brood

  • Snijd het Turks brood in plakken.
  • Besmeer met de resterende roomkaasbolletjes.

Serveren

  • Verdeel de witlof-kikkererwtensalade over borden en leg hier de courgetterolletjes op. Serveer met het brood.

Ingredienten

4
Personen

Courgetterolletjes

  • 1 courgette
  • 2 el harissa
  • olijfolie extra vergine
  • 120 g roomkaasbolletjes met kruiden

Witlof-kikkererwtensalade

  • 100 g walnoten
  • 400 g kikkererwten
  • 295 g gegrilde paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 1 el ras el hanout
  • 1 el azijn
  • 2 stronken witlof

Turks brood

  • 1 Turks brood

Extra nodig

  • grillpan
  • kaasschaaf
Geef je waardering
0