Appelstamppot met speciaal balletje

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Stamppot

  • Schil en snijd de aardappels in vieren.
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukken.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de aardappels, bloemkool en appel in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels, appels en bloemkool af en stoom ze droog.
  • Pureer het geheel met een pureestamper en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Speciaal balletje

  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  • Snijd de ham in kleine stukjes en meng met de mozzarella.
  • Meng het gehakt in een kom met het ei, de mozzarella en de ham. Voeg een beetje paneermeel toe als het gehakt te nat is. Vorm 4 balletjes van het gehakt en druk vervolgens een beetje plat.
  • Verhit de boter in een pan en voeg een scheutje olie toe. Bak de gehaktballen in circa 15 minuten rondom gaar.
  • Serveer het stamppotje met de gehaktballen en een beetje braadjus.

Ingredienten

4
Personen

Appelstamppot met speciaal balletje

  • 800 g aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 2 appels
  • 1 bolletje mozzerella
  • 100 g gekookte ham
  • 300 g gehakt half om half
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 20 g boter
  • olijfolie om in te bakken

Extra nodig:

  • pureestamper
Geef je waardering
3