Stamppot
- Schil en snijd de aardappels in vieren.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukken.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de aardappels, bloemkool en appel in circa 15 minuten gaar.
- Giet de aardappels, appels en bloemkool af en stoom ze droog.
- Pureer het geheel met een pureestamper en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Speciaal balletje
- Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
- Snijd de ham in kleine stukjes en meng met de mozzarella.
- Meng het gehakt in een kom met het ei, de mozzarella en de ham. Voeg een beetje paneermeel toe als het gehakt te nat is. Vorm 4 balletjes van het gehakt en druk vervolgens een beetje plat.
- Verhit de boter in een pan en voeg een scheutje olie toe. Bak de gehaktballen in circa 15 minuten rondom gaar.
- Serveer het stamppotje met de gehaktballen en een beetje braadjus.
Meld je aan en praat mee