De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Appel-galette

Ah, galettes... Heerlijk flakey met een boterachtige korst; wie houdt er niet van? Deze galette van Miljuschka maak je met appels, een vleugje kaneel en... amandelspijs. Tijd om te bakken!

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Appel-galette

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Ah, galettes... Heerlijk flakey met een boterachtige korst; wie houdt er niet van? Deze galette van Miljuschka maak je met appels, een vleugje kaneel en... amandelspijs. Tijd om te bakken!

Bereidingswijze

Deeg 

Stap 1: 
Doe de bloem in een kom en snijd met een mes de koude boter er door. Wrijf met je vingers totdat er een kruimelig deeg ontstaat. 

Stap 2: 
Klop de dooier los met het ijskoude water en voeg dit toe aan het kruimeldeeg. Kneed snel er een bal van en wikkel deze in plasticfolie. Laat het deeg minimaal een half uur in de koelkast rusten. 

Amandelspijs 
Doe het amandelmeel en de suiker in een kom en meng dit door elkaar. Als dit gemengd is, voeg je het ei toe. Blijf roeren en mengen een kneedbaar geheel. Kneed het amandelspijs tot een blok en zet weg tot gebruik. 

Afwerking 

Stap 1: 
Kneed de kaneel door het deeg heen. Pak in met plasticfolie en laat het weer een half uur rusten in de koelkast. 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht). 

Stap 3: 
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels dunne plakjes.  

Stap 4: 
Pak het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een ronde plak van ongeveer 25 centimeter diameter. 

Stap 5: 
Verdeel de amandelspijs over de bodem laat ongeveer 3 centimeter van de rand vrij. Leg op het spijs de appels in 2 waaiers neer. Laat ook hier de rand vrij.  

Stap 6: 
Vouw de deegrand naar binnen. Klop het ei los met de melk en bestrijk met een kwastje de zijkanten van het deeg. Bestrooi de rand met rietsuiker. Strooi er nog wat kaneel overheen met een zeefje.  

Stap 7: 
Bak de galette 25 à 35 minuten in de oven. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.