Annamaria’s rijstsalade

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Eieren

Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in circa 8 minuten hard. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in stukjes.

Mayonaise

Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Meng in een kom de eidooiers, mosterd, azijn, zout en peper. Schenk in een dun straaltje, onder constant kloppen met een garde, de olie erbij tot er een dikke saus ontstaat.

Annamaria’s rijstsalade

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng een pan met een klein laagje water en zout aan de kook en kook de doperwten in circa 4 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze koud onder de kraan. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de knakworsten in stukjes. Halveer de olijven en de cherrytomaten. Snijd de kaas in blokjes. Pluk en hak de peterselie. Giet de zilveruitjes af. Meng de rijst met een scheutje olijfolie, mayonaise naar smaak, eieren, doperwten, paprika, knakworstjes, olijven, kaas, peterselie en zilveruitjes en breng op smaak met een beetje zout en peper

Ingredienten

4
Personen

Annamaria’s rijstsalade

  • 3 eieren
  • 300 g witte rijst
  • 200 g doperwten
  • 1 gele paprika
  • 8 slagersknakworsten
  • 3 el zwarte olijven
  • 250 g cherrytomaten
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 3 el zilveruitjes
  • 150 g belegen kaas of Emmentaler
  • olijfolie extra vergine

Mayonaise

  • 500 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
Geef je waardering
2