• Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
De aardappels koken:
• Schil de aardappels
• Kook in circa 20 minuten gaar in pan met kokend water.
De spekblokjes bakken en de melk verwarmen:
• Zet een pan op laag vuur.
• Bak de spekblokjes in circa 5 minuten krokant.
• Verwarm in een pan de melk, roomboter en mosterd.
• Laat dit zachtjes pruttelen.
De filetlapjes:
• Bestrooi de filetlapjes met zout en peper.
• Verhit olie in een pan.
• Braad op laag vuur, om en om in circa 4 minuten goudbruin.
• Schep de filetlapjes uit de pan en leg ze op een bord.
• Dek af met aluminiumfolie (vlees laten rusten).
• Voeg bij het braadvet een scheutje water toe voor de jus.
De stamppot maken:
• Giet de aardappels af en laat ze droog stomen
• Stamp de aardappels en meng met de warme melk
• Roer de gesneden andijvie door de puree en voeg de spekblokjes toe.
• Meng de azijn erdoor.
• Breng op smaak met zout en peper.
Meld je aan en praat mee