Andijviestamppot met filetlapjes

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

• Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.

De aardappels koken: 
• Schil de aardappels
• Kook in circa 20 minuten gaar in pan met kokend water.

De spekblokjes bakken en de melk verwarmen:
• Zet een pan op laag vuur. 
• Bak de spekblokjes in circa 5 minuten krokant.
• Verwarm in een pan de melk, roomboter en mosterd.
• Laat dit zachtjes pruttelen.

De filetlapjes:
• Bestrooi de filetlapjes met zout en peper.
• Verhit olie in een pan.
• Braad op laag vuur, om en om in circa 4 minuten goudbruin.
• Schep de filetlapjes uit de pan en leg ze op een bord.
• Dek af met aluminiumfolie (vlees laten rusten). 
• Voeg bij het braadvet een scheutje water toe voor de jus.

De stamppot maken:
• Giet de aardappels af en laat ze droog stomen
• Stamp de aardappels en meng met de warme melk
• Roer de gesneden andijvie door de puree en voeg de spekblokjes toe.
• Meng de azijn erdoor.
• Breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Andijviestamppot met filetlapjes

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 150 g spekblokjes
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 el roomboter
  • 2 tl grove mosterd
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 4 runderfiletlapjes
  • olijfolie
  • 500 g gesneden andijvie
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
6