De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

andijvie-dadelstamppot met frisse aardbeien

Deze andijvie-dadelstamppot met spekreepjes is ideaal als hoofdgerecht tijdens de winter, maar ook in de zomer geserveerd met de frisse aardbeien.

30 MIN
Andijvie-dadelstamppot met frisse aardbeien

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Andijvie-dadelstamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in circa 15 minuten gaar.
  • Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in circa 8 minuten krokant.
  • Schenk de melk in een pan, verbrokkel de geitenkaas erboven en breng al roerend aan de kook. Roer net zolang tot de kaas volledig is opgenomen door de melk.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
  • Snijd de andijvie in reepjes.
  • Snijd de dadels fijn.
  • Maak de puree smeuïg met het geitenkaasmengsel en roer de spekreepjes, dadels en de andijvie door de aardappelpuree. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Frisse aardbeien

  • Breng in een pan het water met de suiker aan de kook en los de suiker op.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de grote aardbeien eventueel.
  • Pluk en snijd de blaadjes munt fijn.
  • Meng de aardbeien met het suikerwater en de munt.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker