Andijvie-dadelstamppot
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in circa 15 minuten gaar.
- Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in circa 8 minuten krokant.
- Schenk de melk in een pan, verbrokkel de geitenkaas erboven en breng al roerend aan de kook. Roer net zolang tot de kaas volledig is opgenomen door de melk.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
- Snijd de andijvie in reepjes.
- Snijd de dadels fijn.
- Maak de puree smeuïg met het geitenkaasmengsel en roer de spekreepjes, dadels en de andijvie door de aardappelpuree. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Frisse aardbeien
- Breng in een pan het water met de suiker aan de kook en los de suiker op.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de grote aardbeien eventueel.
- Pluk en snijd de blaadjes munt fijn.
- Meng de aardbeien met het suikerwater en de munt.
Meld je aan en praat mee