Andijvie-dadelstamppot met frisse aardbeien

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Andijvie-dadelstamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in circa 15 minuten gaar.
  • Bak de spekreepjes in een droge koekenpan in circa 8 minuten krokant.
  • Schenk de melk in een pan, verbrokkel de geitenkaas erboven en breng al roerend aan de kook. Roer net zolang tot de kaas volledig is opgenomen door de melk.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
  • Snijd de andijvie in reepjes.
  • Snijd de dadels fijn.
  • Maak de puree smeuïg met het geitenkaasmengsel en roer de spekreepjes, dadels en de andijvie door de aardappelpuree. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Frisse aardbeien

  • Breng in een pan het water met de suiker aan de kook en los de suiker op.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de grote aardbeien eventueel.
  • Pluk en snijd de blaadjes munt fijn.
  • Meng de aardbeien met het suikerwater en de munt.

Ingredienten

4
Personen

Andijvie-dadelstamppot

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 125 g spekreepjes
  • 75 ml melk
  • 125 g geitenkaas
  • 800 g rauwe andijvie
  • 200 g dadels, ontpit

Frisse aardbeien

  • 75 ml water
  • 75 g suiker
  • 500 g aardbeien
  • 0.5 bosje munt

Extra nodig:

  • pureestamper
Geef je waardering
0