Achterhamsalade met gorgonzola

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Achterhamsalade met gorgonzola

Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 5 minuten goudbruin. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Zet het vuur uit. Voeg de ham toe aan de bouillon en laat even doorwarmen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in stukjes. Meng in een kom de paprika’s, tomaten, bleekselderij, gemengde sla en balsamicoazijn. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Verbrokkel de gorgonzola. Schep de ham uit de pan en laat uitlekken. Verdeel de salade over de borden. Verdeel daarover de ham, pijnboompitten en de gorgonzola. Druppel honing over het gerecht.

Turks brood met tapenade

Verwarm de grillpan voor. Snijd het Turkse brood in repen en besprenkel met olijfolie. Gril het brood om en om in circa 2 minuten krokant. Maal in een hoge kom, met een staafmixer, de groene olijven, zongedroogde tomaten en de olijfolie grof. Breng op smaak met een beetje peper. 

Ingredienten

4
Personen

Achterhamsalade met gorgonzola

  • 65 g pijnboompitten
  • 500 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 200 g plakjes boerenachterham
  • 2 gele paprika
  • 3 tomaten
  • 5 stengels bleekselderij
  • 150 g gemengde sla
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 75 g gorgonzola
  • 1 el honing
  • olijfolie om in te bakken

Turks brood met tapenade

  • 1 Turks brood
  • 200 g groene olijven zonder pit
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 100 ml olijfolie ver
Geef je waardering
1