Achterhamsalade met gele trostomaat

2
Makkelijk
Achterhamsalade met gele trostomaat

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Aardappels

  • Breng een pan met water aan de kook. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Kook de aardappels in circa 3 minuten gaar. Giet af en laat ze uitwasemen.


Groente

  • Ontdooi de doperwten.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de radijs in reepjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de achterham in blokjes.
  • Snijd de bieslook in ringetjes.
  • Meng in een grote kom de halvanaise, wijnazijn en de honing en roer tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de aardappel, tomaten, radijs, paprika, achterham, bieslook en de doperwten door de dressing.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de bladeren van de kern.
  • Serveer de salade in de bladeren van de kern van de kropsla en serveer er plakken boerenbrood bij.

Ingredienten

4
Personen

Gele trostomaat- achterhamsalade

  • 400 g vastkokende aardappels
  • 200 g diepvries doperwten
  • 5 gele trostomaten
  • 1 bosje radijs
  • 1 rode paprika
  • 200 g achterham (1 cm dikte)
  • 1 bosje bieslook
  • 2 el halvanaise
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 1 kropsla
  • 8 plakken boerenbrood
  • versgemalen peper
Achterhamsalade met gele trostomaat
Geef je waardering
2