De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

achterhamsalade met gele trostomaat

15 MIN
Achterhamsalade met gele trostomaat

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Aardappels

  • Breng een pan met water aan de kook. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Kook de aardappels in circa 3 minuten gaar. Giet af en laat ze uitwasemen.


Groente

  • Ontdooi de doperwten.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de radijs in reepjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de achterham in blokjes.
  • Snijd de bieslook in ringetjes.
  • Meng in een grote kom de halvanaise, wijnazijn en de honing en roer tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de aardappel, tomaten, radijs, paprika, achterham, bieslook en de doperwten door de dressing.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de bladeren van de kern.
  • Serveer de salade in de bladeren van de kern van de kropsla en serveer er plakken boerenbrood bij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker