De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

abrikozen-mosterdzalm uit de oven

25 MIN
Abrikozen-mosterdzalm uit de oven

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Abrikozen-mosterdzalm uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Giet de abrikozen af. Pureer in een hoge kom de abrikozen, witte wijnazijn, olifolie en de mosterd met een staafmixer glad. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de zalmfilet in porties en leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal. Schenk de abrikozenmarinade over de zalm en bak de zalm in de oven in circa 12 minuten gaar.

Rijstsalade

  • Verwijder de onderkant van de kropjes little gem en snijd de little gem in repen.
  • Schil de citroen en snijd de citroen in stukjes.
  • Meng in een grote kom de rijst, little gem, tuinkers, gesneden citroen, doperwten en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de rijstsalade over borden en verdeel de abrikozen-mosterdzalm over de rijstsalade. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker