Rijst
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Abrikozen-mosterdzalm uit de oven
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Giet de abrikozen af. Pureer in een hoge kom de abrikozen, witte wijnazijn, olifolie en de mosterd met een staafmixer glad. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de zalmfilet in porties en leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal. Schenk de abrikozenmarinade over de zalm en bak de zalm in de oven in circa 12 minuten gaar.
Rijstsalade
- Verwijder de onderkant van de kropjes little gem en snijd de little gem in repen.
- Schil de citroen en snijd de citroen in stukjes.
- Meng in een grote kom de rijst, little gem, tuinkers, gesneden citroen, doperwten en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Verdeel
de rijstsalade over borden en verdeel de abrikozen-mosterdzalm over de
rijstsalade.
Meld je aan en praat mee