Pizzadeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist, suiker en olie.
Strooi zout over de bloem. Kneed de bloem beetje bij beetje door het
gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin
en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.
Mascarponebeslag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte,
schraap het merg eruit en meng het vanillemerg en de suiker door de mascarpone.
Roer de eieren er een voor een door en roer als laatste de bloem erdoor.
Rol het pizzadeeg uit tot een cirkel met een dikte van 1 centimeter. Verdeel de mascarponevulling over het deeg. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer de aardbeien en verdeel ze over de mascarponevulling. Bestrooi met versgemalen zwarte peper. Bak de pizza op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Chocoladecakecroutons
Snijd de chocoladecake in blokjes. Verhit de roomboter in een pan. Bak de
cakeblokjes met de suiker en het kaneelpoeder in circa 5 minuten krokant.
Vanille crème fraîche
Roer de crème fraîche glad met poedersuiker. Halveer het vanillestokje in
de lengte, schraap het merg eruit en roer het merg door de crème fraîche.
Sinaasappelmunt
Pluk en hak de munt fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en meng met de
munt en de suiker.
Opmaak
Bestrooi de pizza met de chocoladecroutons, vanille crème fraîche, wat
aardbeien en de sinaasappelmunt.
Meld je aan en praat mee