Aardappeltaart met andijvie

40
Makkelijk
Aardappeltaart met andijvie

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven alvast  voor op 190 °C.

Aardappeltaart met andijvie

  • Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes krokant. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de andijvie doormidden, was en snijd de andijvie in repen.
  • Bak de andijvie in de wok op hoog vuur, roer regelmatig om, totdat de andijvie geslonken is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  • Vet een ovenschaal in met olie
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes.
  • Verdeel hier de helft van de andijvie en spekblokjes over.
  • Kluts in een kom de eieren met kookroom, zout en peper.
  • Giet de helft van het eiermengsel in de ovenschaal.
  • Leg er de resterende aardappelschijfjes en andijvie op en schenk het eimengsel erop.
  • Bestrooi de bovenkant drie vierde van de geraspte kaas.
  • Bak de aardappeltaart in circa 25 minuten goudbruin in de oven.

Gevulde tomaten

  • Meng het gehakt met de rest van de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd het kapje van de tomaten en hol de tomaten uit met een kleine lepel.
  • Zet de tomaten in een ovenschaal, vul de tomaten met het gehakt en leg het kapje erop.
  • Bak de tomaten circa 15 minuten in de oven.

 

Ingredienten

4
Personen

Aardappeltaart met andijvie

  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 kroppen andijvie
  • olijfolie om in te bakken
  • zout
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 800 g aardappelschijfjes voorgekookt
  • 2 eieren
  • 100 ml kookroom
  • 160 g geraspte jong belegen kaas
  • 400 g gehakt
  • 4 tomaten

Extra nodig:

  • keukenpapier
  • wok
  • twee ovenschalen
Aardappeltaart met andijvie
Geef je waardering
40