Aardappelsoep

241
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd de groente in reepjes. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en groente circa 3 minuten glazig. Ris de kruiden. Voeg de aardappels, bouillon, melk, laurier en kruiden toe en breng aan de kook. Laat de soep circa 5 minuten zachtjes koken. Haal het laurierblad uit de soep. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender en breng eventueel op smaak met een beetje zout of versgemalen peper.

Hak de peterselie fijn en de rauwe ham in dunne reepjes. Serveer de soep met de peterselie, een klodder zure room en de rauwe ham. 

Tip: Zeef de soep wanneer er teveel klontjes inzitten. Voeg extra bouillon toe wanneer de soep te dik is.

Ingredienten

4
Personen

Aardappelsoep

  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 0.5 prei, groene kool of spitskool
  • olie
  • 3 takjes tijm of rozemarijn
  • 250 g gekookte kruimige aardappels
  • 500 ml groenten- of kippenbouillon
  • 250 ml volle melk
  • 1 blaadjes laurier, vers of gedroogd
  • 2 el krulpeterselie
  • 4 el zure room
  • 2 plakken rauwe ham

Extra nodig

  • staafmixer of blender
Geef je waardering
241