De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardappelpureeballen met gehakt en mozzarella

Van aardappelpuree maak je in een handomdraai aardappelpureeballen. Zien er prachtig uit! In dit recept vul je ze met groenten, kaas en gehakt.

30 min voorbereidingstijd
20 min oventijd
Pureeballen met gehakt, groenten en mozzarella

Een recept van

Wim Ballieu

Wim Ballieu

"Probeer deze aardappelpureeballen eens! Ze zijn perfect om te vullen met restjes groenten, vlees en kaas: ideaal om de restjeslade na kerst leeg te koken."

Bereidingswijze

Aardappelpureeballen met gehakt

  1. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen; voeg geen extra vocht toe zodat de puree mooi stevig blijft. Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC.

  2. Hak de knoflook en de basilicumsteeltjes fijn. Snijd de prei in ringetjes en de paprika in blokjes.

  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de fijngehakte knoflook en basilicum 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak het vlees in 4 minuten rul en bruin. Voeg de prei en de paprika toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Vorm als deze iets is afgekoeld 4 ballen van de puree. Leg ze in de ovenschaal. Druk een kuiltje in de pureeballen en vul ze met het gehakt-groentemengsel. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en bestrooi de pureeballen ermee.

  5. Bak de pureeballen in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin. Bestrooi met de blaadjes van de takjes basilicum.

    Pureeballen zijn lekker met een eenvoudige tomatensaus: pureer met de staafmixer 1 blik gepelde tomaten (van goede kwaliteit!) met 1 teen knoflook. Verwarm de tomatensaus met 1 eetlepel extra vierge olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Voeg naar wens een scheutje sojasaus toe voor extra diepte in de smaak.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker