Aardappelpureeballen met gehakt
-
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen; voeg geen extra vocht toe zodat de puree mooi stevig blijft. Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC.
-
Hak de knoflook en de basilicumsteeltjes fijn. Snijd de prei in ringetjes en de paprika in blokjes.
-
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de fijngehakte knoflook en basilicum 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak het vlees in 4 minuten rul en bruin. Voeg de prei en de paprika toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
-
Vorm als deze iets is afgekoeld 4 ballen van de puree. Leg ze in de ovenschaal. Druk een kuiltje in de pureeballen en vul ze met het gehakt-groentemengsel. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en bestrooi de pureeballen ermee.
-
Bak de pureeballen in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin. Bestrooi met de blaadjes van de takjes basilicum.
0 reacties