Soep
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de sjalotjes en de knoflook met schil in een ovenschaal en bak circa 20 minuten in de oven.
- Halveer de preien in de lengte en snijd in halve ringen.
- Verhit de boter in een ruime (braad)pan en bak de preien circa 4 minuten.
- Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe.
- Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Voeg de aardappels toe aan de pan en kook in circa 8 minuten gaar.
- Haal de knoflook en sjalotjes uit de oven, verwijder de schil en voeg de knoflook en sjalotjes toe aan de pan.
- Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met een beetje peper
- Snijd de zalm in stukken en voeg twee derde toe aan de soep. (bewaar de rest voor de bloemkool)
- Pluk de peterselie. Garneer de soep met peterselie.
Bloemkool
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in circa 4 minuten beetgaar.
- Giet de bloemkool af.
- Meng in een kom de olijfolie extra vergine, azijn, mosterd en een beetje zout en peper.
- Voeg de bloemkool en de resterende zalm toe en roer goed door.
0 reacties