Aardappel-preisoep met gerookte zalm

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Soep

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Leg de sjalotjes en de knoflook met schil in een ovenschaal en bak circa 20 minuten in de oven.
  • Halveer de preien in de lengte en snijd in halve ringen.
  • Verhit de boter in een ruime (braad)pan en bak de preien circa 4 minuten.
  • Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Voeg de aardappels toe aan de pan en kook in circa 8 minuten gaar.
  • Haal de knoflook en sjalotjes uit de oven, verwijder de schil en voeg de knoflook en sjalotjes toe aan de pan.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met een beetje peper
  • Snijd de zalm in stukken en voeg twee derde toe aan de soep. (bewaar de rest voor de bloemkool)
  • Pluk de peterselie. Garneer de soep met peterselie.

Bloemkool

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in circa 4 minuten beetgaar.
  • Giet de bloemkool af.
  • Meng in een kom de olijfolie extra vergine, azijn, mosterd en een beetje zout en peper.
  • Voeg de bloemkool en de resterende zalm toe en roer goed door.

Ingredienten

4
Personen

Aardappel-preisoep met gerookte zalm

  • 4 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 preien
  • 20 g boter
  • 1 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 700 g kruimige aardappels
  • 300 g gerookte zalm
  • 4 takjes peterselie
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 1 el azijn
  • 1 el mosterd

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
0