De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Aardappel-preisoep met gerookte zalm

30 MIN
Aardappel-preisoep met gerookte zalm
Evert te Pas

Bereidingswijze

Soep

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Leg de sjalotjes en de knoflook met schil in een ovenschaal en bak circa 20 minuten in de oven.
  • Halveer de preien in de lengte en snijd in halve ringen.
  • Verhit de boter in een ruime (braad)pan en bak de preien circa 4 minuten.
  • Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Voeg de aardappels toe aan de pan en kook in circa 8 minuten gaar.
  • Haal de knoflook en sjalotjes uit de oven, verwijder de schil en voeg de knoflook en sjalotjes toe aan de pan.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met een beetje peper
  • Snijd de zalm in stukken en voeg twee derde toe aan de soep. (bewaar de rest voor de bloemkool)
  • Pluk de peterselie. Garneer de soep met peterselie.

Bloemkool

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in circa 4 minuten beetgaar.
  • Giet de bloemkool af.
  • Meng in een kom de olijfolie extra vergine, azijn, mosterd en een beetje zout en peper.
  • Voeg de bloemkool en de resterende zalm toe en roer goed door.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker