Verwarm de oven voor op 180 °C.
Aardappel-lentetaart
- Breng twee pannen met water en zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in dunne plakken. Kook de aardappels in circa 5 minuten gaar en laat ze uitwasemen.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
- Snijd of schaaf de courgette in dunne plakken.
- Kook de courgette en paprika’s in de pan met water. Giet de groente af zodra het water kookt en spoel de groente koud.
- Roer de maïzena aan met een scheutje room zodat je geen klontjes krijgt. Kluts de eieren in een grote kom en roer het maïzenapapje erdoor.
- Roer de courgette, paprika en aardappels erdoor.
- Pel en snijd de ui in ringen. Snijd de lente-uitjes in ringen.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Voeg de ui, lente-ui en knoflook toe aan de kom en meng goed door. Breng het op smaak met zout en peper.
- Schep het mengsel in een ovenschaal en verkruimel de geitenkaas eroverheen.
- Bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
- Controleer of de taart gaar is door met een dun mesje in het midden van de taart te prikken. Wanneer de aardappels zacht zijn is de taart klaar.
Salade
- Meng in een kom de olijfolie met de balsamicoazijn, zout en peper.
- Verwijder de buitensta bladeren van de kropsla en snijd de sla fijn.
- Halveer de cherrytomaten.
- Meng de sla en de tomaten door de dressing.
- Scheur de basilicum en strooi over de salade.
TIP: Als de geitenkaas te donker kleurt dan kan je de temperatuur van de oven lager zetten of bedek de ovenschotel met aluminiumfolie.
Meld je aan en praat mee