Aardappel-lentetaart met geitenkaas

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Aardappel-lentetaart

  • Breng twee pannen met water en zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in dunne plakken. Kook de aardappels in circa 5 minuten gaar en laat ze uitwasemen.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
  • Snijd of schaaf de courgette in dunne plakken.
  • Kook de courgette en paprika’s in de pan met water. Giet de groente af zodra het water kookt en spoel de groente koud.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje room zodat je geen klontjes krijgt. Kluts de eieren in een grote kom en roer het maïzenapapje erdoor.
  • Roer de courgette, paprika en aardappels erdoor.
  • Pel en snijd de ui in ringen. Snijd de lente-uitjes in ringen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de ui, lente-ui en knoflook toe aan de kom en meng goed door. Breng het op smaak met zout en peper.
  • Schep het mengsel in een ovenschaal en verkruimel de geitenkaas eroverheen.
  • Bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Controleer of de taart gaar is door met een dun mesje in het midden van de taart te prikken. Wanneer de aardappels zacht zijn is de taart klaar.

Salade

  • Meng in een kom de olijfolie met de balsamicoazijn, zout en peper.
  • Verwijder de buitensta bladeren van de kropsla en snijd de sla fijn.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Meng de sla en de tomaten door de dressing.
  • Scheur de basilicum en strooi over de salade.

TIP: Als de geitenkaas te donker kleurt dan kan je de temperatuur van de oven lager zetten of bedek de ovenschotel met aluminiumfolie.

Ingredienten

4
Personen

Aardappel lentetaart met geitenkaas

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje lente-ui
  • 5 eieren
  • 300 ml room
  • 125 g geitenkaas
  • 1 el maïzena
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 kropsla
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 el olijfolie vergine
  • 1 el balsamico azijn
  • 6 takjes basilicum

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
2