De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardappel-lentetaart met geitenkaas

30 MIN
Aardappel-lentetaart met geitenkaas

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Aardappel-lentetaart

  • Breng twee pannen met water en zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in dunne plakken. Kook de aardappels in circa 5 minuten gaar en laat ze uitwasemen.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
  • Snijd of schaaf de courgette in dunne plakken.
  • Kook de courgette en paprika’s in de pan met water. Giet de groente af zodra het water kookt en spoel de groente koud.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje room zodat je geen klontjes krijgt. Kluts de eieren in een grote kom en roer het maïzenapapje erdoor.
  • Roer de courgette, paprika en aardappels erdoor.
  • Pel en snijd de ui in ringen. Snijd de lente-uitjes in ringen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de ui, lente-ui en knoflook toe aan de kom en meng goed door. Breng het op smaak met zout en peper.
  • Schep het mengsel in een ovenschaal en verkruimel de geitenkaas eroverheen.
  • Bak de taart in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Controleer of de taart gaar is door met een dun mesje in het midden van de taart te prikken. Wanneer de aardappels zacht zijn is de taart klaar.

Salade

  • Meng in een kom de olijfolie met de balsamicoazijn, zout en peper.
  • Verwijder de buitensta bladeren van de kropsla en snijd de sla fijn.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Meng de sla en de tomaten door de dressing.
  • Scheur de basilicum en strooi over de salade.

TIP: Als de geitenkaas te donker kleurt dan kan je de temperatuur van de oven lager zetten of bedek de ovenschotel met aluminiumfolie.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker