Aardappelgratin met zoete bospeensalade

18
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappelgratin

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Pel en snijd de ui in halve ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui en de gerookte spekblokjes circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Kluts de eieren in een kom en meng de room, kaas, ui en spekblokjes erdoor. Meng de aardappels door het roommengsel en verdeel over een ovenschaal. Bak de gratin in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Zoete bospeensalade

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verwijder het groen van de bospenen. Schil en snijd de bospenen in gelijke ronde stukjes. Kook de bospenen in circa 5 minuten beetgaar.

Giet de bospenen af en spoel ze koud. Rooster de walnoten circa 4 minuten in een droge pan. Snijd de bosui in ringetjes.

Meng in een kom de bospenen, walnoten, bosui, rozijnen, olijfolie extra vergine en de honing.

Serveren

Verdeel de aardappelgratin en de zoete bospenensalade over borden.

 

Ingredienten

4
Personen

Aardappelgratin

  • 1 rode ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 2 eieren
  • 200 ml kookroom
  • 150 g geraspte oude kaas
  • 700 g aardappelschijfjes, voorgekookt

Zoete bospeensalade

  • 1 bosje bospenen
  • 100 g walnoten
  • 1 bosje bosui
  • 100 g rozijnen
  • 20 ml olijfolie vergine
  • 1 el honing

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
18