Aardappel-knoflooksoep met parmahamchips

14
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Soep

  • Halveer de prei in de lengte. Spoel de prei schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Smelt een klontje boter in een pan en voeg de prei en knoflook toe. Fruit circa 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Voeg toe aan de pan en schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Vulling

  • Verdeel de parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 6 minuten in de oven tot de parmaham krokant is.
  • Pluk de peterselie.
  • Snijd de Parmezaanse kaas in grove stukken.
  • Pureer de peterselie, Parmezaanse kaas, pistachenoten en olijfolie extra vierge met de staafmixer tot een grove pesto. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Kook de doperwten en de tuinbonen circa 3 minuten. Giet af, spoel koud en meng met 1 eetlepel peterseliepesto. Rasp de schil van een halve citroen over de bonen.

Serveren

  • Schenk de soep in borden en verdeel de parmaham, peterseliepesto en de kookroom over de soep. Serveer de bonensalade erbij.

Ingredienten

4
Personen

Aardappel-knoflooksoep met parmahamchips

  • 1 prei
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 klontje boter
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1.5 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 75 g parmaham
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 40 g pistachenootjes
  • olijfolie extra vierge
  • 400 g doperwten
  • 200 g tuinbonen
  • 1 citroen
  • 200 ml kookroom

Extra nodig

  • staafmixer
  • bakpapier
  • rasp
Geef je waardering
14