Een goed broodje hamburger heeft geen lading saus nodig als je sappige burger tussen het broodje doet. Hiervoor moet je je burger in ieder geval níet van tevoren zouten (dit onttrekt vocht). Maar daarnaast kun je tijdens het maken van de hamburger ook één extra ingrediënt toevoegen aan het gehakt.

Geheim ingrediënt

Het geheim? Volle yoghurt. Meng dit samen met de andere smaakmakers door je gehakt voordat je de hamburger vormt. De yoghurt zorgt ervoor dat het vlees sappig blijft én dat de burger minder snel aanbrandt. Win-win.

Naast het samenstellen van de burger blijkt er ook een nieuwe manier te zijn om burgers te grillen. Het gehakt wordt in een hoopje op de grill gelegd en geplet met een soort platte spatel.  Dit resulteert in een hamburger met een extra knapperige korst die de sappen van het vlees behoudt. 

Benieuwd hoe je daarnaast een perfect hamburgerbroodje maakt? Blijkbaar bestaat er een wetenschappelijke smaakformule voor. Hierover vertellen we je alles.