6x restaurants in Londen:

 

Hawksmoor

Als je in Engeland bent, dan móét je een sunday roast proberen. Dit is een typisch Engelse maaltijd en bestaat vooral uit een stuk gebraden vlees, geroosterde aardappels en groenten, Yorkshire pudding en een lekkere jus. Hawksmoor heeft meerdere vestigingen in Londen en de sunday roast is vaak tot 5 uur te eten. Je kunt er dus voor kiezen om het als lunch te eten, of als vroeg diner.
> sunday roast, 11 Langley Street, 5a Air Street, 16 Winchester Walk, 10 Basinghall Street, 3 Yeomans Row of 157a Commercial Street in Londen

Gunpowder

Omdat India lange tijd een kolonie van Engeland was, wonen er veel Indiërs in Londen. Vandaar dat de Indiase keuken hier ook erg populair is. Ben je een fan van Indiaas eten, ga dan naar Gunpowder, waar ze traditionele Indiase gerechten met een moderne twist serveren. Voor de liefhebbers van pittig eten is de spicy venison and vermicelli doughnut een aanrader. Let wel op, de fooi rekenen ze bij het bedrag dat je moet betalen.
> diner, 11 White's Row, Londen

The Eagle

Verwacht van The Eagle geen standaard Engelse pub uit films en verhalen. Het is namelijk een gastropub, een mix tussen een restaurant en een pub. Hier dus geen beschonken voetbalfanaten, maar een pub met veel eten en gezelligheid. Doordat The Eagle in de basis een pub blijft, is het niet mogelijk om te reserveren en moet je net geluk hebben dat er plek is.
> gastropub, 159 Farringdon Road, Londen

Regency cafe

Het ziet er van buiten niet heel spannend uit, maar het café bestaat al sinds 1946 en is ondertussen al vaak het decor geweest voor films en series. In 2013 werd het bovendien benoemd tot 5de beste restaurant in Londen door Yelp-gebruikers. Het is ook nog eens redelijk goedkoop, maar dat komt doordat je je bestelling aan de bar moet ophalen, zodra het wordt omgeroepen door de kantinejuffrouw.
> ontbijt, 17-19 Regency St, Londen

Rock & Sole Plaice

Denk je aan Engeland, dan zul je waarschijnlijk al snel aan fish & chips denken. Bij Rock & Sole Plaice maken ze die nog volgens hetzelfde recept als toen het restaurant in 1871 werd opgericht. Bovendien noemde de bekende Engelse acteur Idris Elba Rock & Sole Plaice de beste fish & chips zaak in Londen, mocht je fan zijn.
> fish & chips, 45-49 Endell St, Londen

St. John Bread and Wine

Dit restaurant begon in 2003 als bakkerij. Snel werd er echter ook wijn geserveerd terwijl mensen op hun bestellingen wachten en daarna volgen kleine maaltijden. Zo verandert de bakkerij in een rap tempo in een restaurant. Fergus Henderson is het brein achter deze plek en pionierde het 'van kop tot staart'-eten. Zijn populairste gerechten zijn beenmerg op toast met peterseliesalade en gefrituurde varkensoortjes. Houd je van orgaanvlees? En van de pure keuken? Dan zit je bij St. John goed. Heb je nog niet genoeg van alle lekkernijen? Dan kun je ook nog koekjes bestellen om mee naar huis te nemen.
> diner, 94-96 Commercial St, Londen 

Bekijk ook onze favoriete hotspots en restaurants in RomeBerlijnParijs en Riga.