6x restaurants in Rome

 

Sant'eustachio il caffè

Robert en Nadine beginnen in het beroemde koffietentje Sant'eustachio il caffè. Dit café is te vinden op een gezellig plein en staat bekend om zijn lekkere en romige koffie. Hoe ze de koffie zo krijgen is echter een geheim, maar de koffie is zeker anders dan normaal. Deze bijzonde koffie wil je eens geproefd hebben. Wist je trouwens dat Italianen na 11.00 geen cappuccino meer bestellen? 
> koffie, Piazza di S. Eustachio 82, Rome

Giolitti

Door naar het volgende tentje en deze moet je vooral onthouden voor de zomer, want Giolitti is namelijk een bekende ijszaak die al bestaat sinds 1900. Het tentje is ook wel bekend vanwege het feit dat Michelle en Barack Obama hier een ijsje haalden toen ze in Rome waren.
> ijs, Via degli Uffici del Vicario 40, Rome

Marco Roscioli il Forno

Dit tentje staat bekend als de beste bakker van Rome. Marco Roscioli Il Forno is dan ook de plek voor een snelle hap voor veel Romeinen. Dus als je op zoek bent naar een lekkere Italiaanse snack, gebak, kaas of een stuk pizza, ben je hier aan het juiste adres.
> bakker, Via dei Chiavari 34, Rome

Miniatuurvoorbeeld

Sbanco

Tijdens je Italiaanse stedentrip moet je natuurlijk minstens 1 keer pizza eten en in Rome scoor je de beste bij Sbanco. Dit restaurant is bekend onder de locals en er zijn bovendien veel Italiaanse speciaalbiertjes te bestellen. 
> pizza-restaurant, Via Siria 1, Rome

Miniatuurvoorbeeld

Il Maritozzaro

Behoefte aan een ontbijtje buiten de deur? Dan is een maritozzo een goede keuze. Dat is een broodje met slagroom en typisch Romeins. De allerlekkerste vind je bij dit tentje.
> ontbijt, Via Ettore Rolli 50, Rome

Roscioli

Bij een goede pasta hoort natuurlijk een lekkere wijn. Bij Roscioli hebben ze gelukkig beiden. Vooral de pasta carbonara en de pasta cacio e pepe zijn aanraders.
> pasta-restaurant, Via dei Giubbonari 21/22, Rome

Miniatuurvoorbeeld

Tot slot: denk je aan Italië denk je aan pizza én natuurlijk pasta. In Rome kun je dan ook lessen nemen bij de echte nonna’s. Robert en Nadine sloten daarom ook bij de bij deze lesjes aan.