6x restaurants in Berlijn

 

Zeit für Brott

Zeit für Brott is een van de beste bakkers van Berlijn. Met 3 vestigingen in Berlijn zijn ze goed vertegenwoordigd. In deze bakkerij wordt alles nog echt met de hand gemaakt en vooral de kaneelbroodjes zijn erg populair onder de lokale bevolking. Dat is meestal een goed teken!
bakker, Konstanzer Straße 1, Eberswalder Straße 26 en Alte Schönhauser Straße 4, Berlijn

Konnopke s Imbiss

Curryworst en de Duitse keuken worden vaak in 1 adem genoemd en de curryworst vindt zijn oorsprong in Berlijn. Daarom mag een curryworst eigenlijk niet ontbreken als je Berlijn bezoekt. Konnopke s Imbiss is dan zeker een aanrader, aangezien de snackbar vaak wordt getipt vanwege zijn heerlijke curryworst.
curryworst, Schönhauser Allee 44B, Berlijn

BRLO

Voor een gezellig biertje bij je eten kun je in Berlijn bij meerdere tentjes terecht, zo ook bij BRLO. Het gebouw is opgebouwd uit 38 containers en hier zit ook de brouwerij in verstopt. De lijst met speciaalbiertjes is dan ook lang en de bieren worden ook vaak verwerkt in de gerechten. Het wordt dan ook geadviseerd om niet met de auto te komen.
bier, Schöneberger Straße 16, Berlijn

Schnitzel

Grill & Pfanne

Naast de curryworst is er nog een gerecht dat vaak gelinkt wordt aan Duitsland: de schnitzel. Ondanks dat de schnitzel zijn oorsprong vindt in Oostenrijk, zijn de Duitsers er niet vies van. Voor een goede schnitzel moet je naar Grill & Pfanne in het winkelcentrum Kaufhaus des Westens. Zo kun je genieten van een heerlijke schnitzel en ook nog even wat leuke souvenirs zoeken.
schnitzel, Tauentzienstraße 21-24, Berlijn

Würgeengel Bar

In Berlijn zul je niet heel veel moeite hebben om een leuke bar te vinden. De Würgeengel Bar is ruig, en tegelijkertijd charmant. Hier ga je namelijk even terug in de tijd, met een ouderwets interieur, originele cocktails en hier wordt nog gewoon binnen gerookt. 
bar, Dresdener Straße 122, Berlijn

Engelberg

Je wilt je dag natuurlijk altijd goed beginnen en daarvoor kun je zeker bij Engelberg terecht. Als je gaat voor een goed en stevig ontbijt, mag een weissworst niet ontbreken. Ben je ook van plan om te ontbijten bij Engelberg? Neem dan wel cash mee, want je kunt er niet pinnen.
ontbijt, Oderberger Straße 21, Berlijn

Rome is ook een aanrader voor een stedentrip. Bekijk ook de leukste restaurants en andere eetplekken in Rome >