5x restaurants in Riga:

 

Herbārijs

Dit café bevindt zich op het dakterras van een gebouw en kenmerkt zich door de vele planten. Dat komt omdat er veel vegetarische gerechten worden geserveerd. De kazen die hier worden geserveerd zijn echt een aanrader en neem ook even de tijd om te genieten van het prachtige uitzicht.
> café, Dzirnavu iela 67, Riga

Pētergailis

Pētergailis heeft door het interieur een knusse, gezellige sfeer en daar dragen de beeldjes van hanen in het restaurant zeker aan bij. Het restaurant is vooral geschikt voor families en als je er bent, mag de lam niet op het menu ontbreken.
> restaurant, Skārņu iela 25, Riga

Tēvocis Vaņa

Ben je er in de herfst of winter? Bestel dan een gerecht met cantharellen, aangezien ze in deze periode vers worden geplukt. Dit restaurant heeft veel lekkere, Russische vleesgerechten op de kaart staan. Kijk wel uit met het drankje ‘Black Balsam’, die kan er namelijk redelijk hard inhakken.
> restaurant, Smilšu iela 16, Riga

Kolekcionārs

Bij Kolekcionārs hangen de muren vol met schilderijen van Letse schilders en daarnaast is het eten ook nog eens heel lekker. Je kunt ook ’s avonds terecht bij het café, maar vooral het ontbijt en de lunch zijn erg goed. Op zaterdag en zondag kun je 2 vliegen in 1 klap slaan, want dan serveren ze tussen 10 en 15 uur brunch.
> ontbijt, Blaumaņa iela 7, Riga

Trompete

In Trompete wordt vaak live jazz gespeeld en dat komt de sfeer zeker ten goede. Het eten is lekker, maar niet heel speciaal. De wijnkaart maakt gelukkig veel goed en ook de biertjes van de tap zijn heel lekker. In de zomer kun je aan de achterkant van de bar ook goed terecht op het terras.
> jazz bar-restaurant, Peldu iela 24, Riga

Bekijk ook onze favoriete hotspots en restaurants in RomeBerlijn en Parijs.