6x restaurants in Parijs:

 

Du pain et des idées

Ben je op zoek naar een bakkerij die alles met liefde en passie bereid? Dan moet je tijdens je verblijf in Parijs langs Du paint et des idées. In 2008 won de bakkerij de Gault Milau-award voor beste bakker van Parijs en het staat bekend vanwege de slakkencroissants (wees niet bang, daar zitten geen echte slakken in!), maar vooral de pain des amis. Zeker de moeite waard dus!
bakker, 34 Rue Yves Toudic, Parijs

La Fontaine de Belleville

Dit restaurant bezochten Nadine en Robert op aanraden van Parijse local. Als je op zoek bent naar een lekkere lunch, dan moet je vooral de rijk belegde croque monsieur en croque madame proberen. Maar ook de andere gerechten zijn zeker de moeite waard.
lunch, 31-33 Rue Juliette Dodu, Parijs

La Curieuse Compagnie

Er bestaan veel vooroordelen over Fransen, maar een positieve - die ook echt klopt - is dat Fransen van wijn houden en er veel van weten. Je kunt daarom haast niet fout gaan als je in Parijs een wijnbar opzoekt. Dat gezegd hebbende is La Curieuse Compagnie een gegarandeerd goede keuze. Lekkere wijn en heerlijke kaasjes erbij, wat wil je nog meer?
wijn, 32 Rue de l'Échiquier, Parijs

Boulangerie Utopie

Nadine en Robbert gingen ook op zoek naar de beste stokbrood. Boulangerie Utopie wordt daarbij vaak genoemd en dat wordt bevestigd door Nadine en Robbert. Een goed stokbrood herken je aan de vorm, die is niet perfect omdat hij met de hand is gemaakt en hij moet geel-goudbruin van kleur zijn.
bakker, 20 Rue Jean-Pierre Timbaud, Parijs

Paroles de Fromagers

Kaas altijd goed, maar bij Paroles de Fromagers is de kaas éxtra goed. Je kunt je kaas hier kopen om mee te nemen of met een lekker wijntje erbij in de winkel opeten. Waar je ook voor kiest, de kaas zal niet teleurstellen.
kaas, 41 Rue du Faubourg du Temple, Parijs

Le Grand Colbert

Dit restaurant zal er bekend uitzien voor fans van de film Something’s Gotta Give. Maar ook voor mensen die de film niet kennen, is dit restaurant een aanrader. Het ziet er chic uit, maar er komen verschillende soorten types en dat zorgt voor een speciale sfeer. Escargots of een typisch Franse crème brûlée, die klassiekers tref je hier zeker.
restaurant, 2 Rue Vivienne, Parijs

Bekijk ook onze favoriete hotspots en restaurants in Rome en Berlijn.