De cinnamon roll is het Amerikaanse equivalent van het oorspronkelijk Zweedse kaneelbroodje. Beiden worden gevuld met suiker en kaneel alleen de Amerikaanse versie is wat zachter en wordt achteraf nog vaak overgoten met een suikersiroop. Een gevalletje more is more als je het ons vraagt.

Het beste nieuws? Zo'n Amerikaanse cinnamon roll kan je maken binnen 5 minuten. Het Instagram-account @fithealthyrecipes deelde een supersnelle versie op basis van banaan. Helemaal vegan en gezonder dan het authentieke recept.

Aan de slag

In de video is te zien hoe een gepureerde banaan, bakpoeder, bloem en amandelmelk wordt gemengd tot een deeg. Het deeg wordt uitgerold en ingesmeerd met kaneel en kokosolie. Dit wordt opgerold, in stukken gesneden en in een mok gelegd.

Dit gaat 1,5 minuut in de magnetron. Het geheel wordt,  traditiegetrouw, afgemaakt met een suikersiroop op basis van kokosbloesemsuiker en kokosmelk. Zelf aan de slag? Bekijk in de video hieronder stap voor stap het recept.