Ze dragen dezelfde schorten en dezelfde zwarte mutsen. Hun armen zijn bezaaid met tatoeages en hun tongval is onmiskenbaar Rotterdams. Toch zijn Job Pattinasarany (38) en Perry de Man (32) de nieuwe chefs van 24Kitchen gemakkelijker uit elkaar te houden dan buurman en buurman uit de beroemde tv-serie: Perry is een kop groter dan Job en Job heeft stretchoorbellen in zijn oren, Perry niet. 

Lees ook: We hebben ein-de-lijk antwoord op de meest gestelde vraag van Nederland! >

Job en Perry zijn de nieuwe presentatoren die antwoord geven op de belangrijkste vraag van de dag in veel huishoudens: wat eten we vandaag? Op de set van de gelijknamige kookshow hebben ze veel lol. Vlak voor hun eerste interview fabriceert Job een enorme steekvlam tijdens het maken van een pastagerecht. Een camera ter waarde van 4.000 euro die boven het fornuis hangt gaat bijna in vlammen op. "We proberen het een beetje losjes te doen en af en toe een geintje te maken", zegt Perry.

Inspiratie en entertainment

Zenderdirecteur Petra Knoth is overtuigd van de waarde van het nieuwe format. Nederlanders willen graag goed, maar ook eenvoudig en snel eten. En Job en Perry bieden iets anders, een frisse wind. "We horen vaak dat mensen hun repertoire willen vergroten. Op onze zender willen we inspiratie bieden en entertainment. En daar zorgen Job en Perry voor." Het antwoord van de zender met dagelijkse programma ‘Wat Eten We Vandaag?’ geven de twee mannen samen met Miljuschka en Hugo.

Lees ook: Wat Eten We Vandaag? - spaghetti met worst en aubergine >

Job en Perry putten voor hun gerechten uit hun eigen kennis en ze willen - zoals Petra Knoth ook al memoreerde - inspiratie bieden. "We hebben ook een ‘archief’ gecreëerd met kruiden in de studio", zegt Job. "Allemaal van de Kruiskade, dé multiculturele straat van Rotterdam. Daar zitten Chinese toko's, Indiaase toko's, Turkse en Marokkaanse winkels, een Nederlandse slager. Daar kun je ingrediënten uit de hele wereld vinden."

"Niet eens zo lang geleden wisten mensen niet wat paprika was of ketchup", vult Perry aan. "Wij proberen ook te laten zien welke nieuwe producten je ook kunt gebruiken: chilivlokken of szechuanpeper." Job: "En als mensen dan in een dorp wonen en ze gáán een keer naar de stad, dat ze dan een keer zo'n potje meenemen en er iets mee doen."

Lees ook: Wat Eten We Vandaag? - Spaanse tortilla met chorizo >

Manhattan aan de Maas

Hun grote voorbeelden zijn Anthony Bourdain en Matty Matheson, maar zolang ze nog niet zó bekend zijn, hebben de koks naast hun werk als presentator ook nog gewoon werk: Perry heeft een toko en Job zoekt nog een baan als kok voor een dag of drie, vier. Dat moet gaan lukken, denkt hij, gezien de enorme groei die de horeca heeft doorgemaakt in zijn stad. "Het wordt wel steeds beter", vindt Perry. "Maar er mogen nog meer restaurants bij komen. Als ik hoor dat iemand zegt Manhattan aan de Maas, dan moet ik wel lachen."

Kijk iedere dag om 16:45 naar Wat Eten We Vandaag en check de korte videorecepten op 24kitchen.nl.