Verschil kipfilet en kipdijfilet

Wij Nederlanders eten vooral kippenborstfilet, kortweg kipfilet genoemd. Dit, terwijl er een veel beter (en goedkoper!) alternatief bestaat: kipdijfilet. Maar dit exporteren we veelal naar het buitenland. Hartstikke zonde als je het ons vraagt, want het is velen malen malser en smaakvoller.

Wat is kipdijfilet?

Kipdijfilet is afkomstig van het bovenste gedeelte van de kippenpoot, de kippendij. Het wordt met of zonder bot verkocht. Het vlees van de kippendij is wat donkerder van kleur dan kippenborstfilet en zit er vaak nog wat vet aan.

Het enige nadeel aan kipdijfilet? Het vergt wat schoonmaakwerk. De filets kunnen naast vet stukjes pees of bot bevatten. Waar het vet mag blijven zitten, moet je de rest even wegsnijden. De kipdijfilet kun je daarna hetzelfde bereiden als kipfilet.

Zelf kipdijfilet bereiden? Hieronder zie je 3 recepten ter inspiratie.