Truffelkaas fondue

Truffelkaasfondue

Voeg een truffelolie, tapenade of verse truffel toe aan je basis en strooi er ook wat bieslook door. Serveer daarbij paddenstoelen. De perfecte combo! Dit is het soort gerecht waarvoor we ons werk snel afraffelen op kantoor om op tijd te zijn voor het avondeten.

Pittige kaasfondue met pepers

Pittige kaasfondue met pepers

Er bestaan twee soorten mensen: hij die bij het zien van hete pepers al begint te rennen, en hij die ze het liefst overal doorheen mikt. De laatste groep kan zijn hart ophalen bij deze kaasfondue. Strooi wat chilivlokken door de fondue om 'm extra pit te geven. Als je van chilikaas houdt, dan is dit de perfecte kaasfondue voor jou.

Mozarella fondue

Mozzarellafondue met basilicum

Bekentenis: wij kunnen deze Italiaanse zachte kaas de hele dag door eten. En toevallig werkt hij perfect in een kaasfondue. Vervang de standaard gruyère eens door mozzarella en Parmezaan. Een beetje basilicum erbij en je Italiaanse kaasfondue is klaar.  Lekker met een geroosterde ciabatta om mee te dippen.

Garnalen-kaasfondue

Garnalen-kaasfondue

Wat dip jij in de fondue? Brood? Stukken komkommer? Bloemkool? Ach, durf er eens een garnaal in te dippen en je kijk op kaasfonduen verandert meteen. Wie zei dat schaaldieren en kaas niet samengaan = gek.

Hele camembert

Hele camembert

Een klassieker! En een supersnelle cheat op de klassieke fondue. De camembert kan in zijn geheel de oven in. Leg de kaas op een ovenschaal. Snijd de witte bovenkant van de kaas af en laat acht minuten smelten in de oven op 200 graden. Het resultaat doet ons watertanden.

Kaasfondue in brood

Kaasfondue in brood

Waarom brood in kaas dippen als we kaas ook in brood kunnen dippen? Neem de bovenstaande tip maar vervang de ovenschaal voor een uitgehold broodje. Kaasfondue a la minute! We hebben ook een lekker recept voor roomkaasfondue in brood