'Hutspot' of 'wortelstamp' is een authentiek Nederlands gerecht van aardappelen, uien en wortel. De groenten worden samen gekookt in water en later gestampt tot stamppot.

Klassiek wordt de stamppot gegeten met klapstuk tijdens het Leidens ontzet (Laura de Grave onderzocht dit in deze video). Maar varianten met spekjes en (rook)worst zijn momenteel ook erg populair. Wij hebben 5 variaties voor je in petto. 

1. Pompoen-hutspot met kabeljauw

Geen fan van wortels? Probeer dan dit recept voor hutspot met een andere oranje groente: Pompoen. De kleur blijft hetzelfde maar de smaak veranderd, superlekker en verrassend. 

Pompoen-hutspot met kabeljauw

2. Leidse hutspot met kalfssaucijsjes

Er gaat niets boven dit heerlijke recept van Leidse hutspot met kalfssaucijsjes. Snel maken dus! 

Leidse hutspot met kalfssauscijsjes

3. Spaanse hutspot met chorizo en paprikapoeder

Viva España! We pikken de nationale trots van dit Zuid-Europese land en stoppen het in onze hutspot. Want wij maken een Hutspot recept met pittige chorizo, paprikapoeder en peterselie

Miniatuur

4. Hutspot met gekaramelliseerde spekjes

Zin om ouderwetse hutspot te maken? In dit basisrecept maak je met slechts 8 ingrediënten een heerlijke pan hutspot. Eet smakelijk!

hutspot

5. Leidse hutspot met klapstuk

De echte Leidse klassieker, naar origineel recept. Dat wordt ultiem genieten!

Miniatuur