Overslaan en naar de inhoud gaan

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
Registreer in 1 minuut
24Kitchen homepage

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
  • 24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
24K banner
24K banner
24kitchen tv
  1. Home
  2. Populair
  3. Hoe weet je wat je eet?
Kooktips

Hoe weet je wat je eet?

Hoe weet je wat je eet?
Hoe weet je wat je eet?

De afgelopen weken was er veel in het nieuws over de voedingsmiddelenindustrie. De verschillende schandalen over bijvoorbeeld paardenvlees, eieren en vis zullen je niet zijn ontgaan. Naar verwachting is dit slechts het topje van de ijsberg en zullen vele onthullingen over de industrie volgen.

Eten is namelijk een industrie. We leven in een tijd waarin grote tot enorme bedrijven het voor het zeggen hebben als het gaat om onze voeding. Pakjes en zakjes komen uit fabrieken, maar ook de voeding die Moeder Natuur voor ons heeft bedacht, wordt over het algemeen op grote schaal geproduceerd. En dat moet ook, want er is vraag naar vanuit de consument.

Consument en producent: ze zijn als kip en ei. Wie was er eerst? Zolang er vraag is naar goedkope massaproducten, zullen deze in de schappen belanden. Zolang wij niet bereid zijn een eerlijke prijs te betalen voor onze boodschappen, blijven producenten onder druk staan om snel, veel en goedkoop te produceren, soms ten koste van de kwaliteit.

24Kitchen is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen recht heeft op betrouwbare voorlichting over eten. Door te laten zien hoe je smakelijke, gezonde, klassieke, bijzondere, indrukwekkende of juist hele makkelijke gerechten zelf thuis kunt bereiden en door informatie te geven over voeding, willen wij dat iedereen zich op het gemak voelt in de keuken en zelf aan de slag gaat met een bewust voedingspatroon.

Daarbij hoort ook het bewust omgaan met producten. Wij moeten eisen dat producenten eerlijk zijn over hun handelswaar: op etiketten zouden nooit leugens mogen voorkomen. De shockerende onthullingen van afgelopen weken zullen moeten zorgen voor blijvende oplossingen, bijvoorbeeld in de vorm van controles, zodat dit niet meer kan gebeuren. In de tussentijd kun je als consument bijdragen door te kiezen voor eerlijke producten voor een eerlijke prijs. Zorg dat je weet wat je eet, zodat je niet voor de gek gehouden kunt worden.

Meer inspiratie

  • Dit is wat je moet weten over vis uit het vriesvak
    Nieuws
  • Gember: dit is wat je er allemaal over wilt weten
    Kooktips
  1. Met deze foodhack snijd je binnen 30 seconden een ui
  2. Met deze tips van Gordon Ramsay bak je de beste biefstuk ooit
  3. Oelala! Deze ingrediënten schijnen lustopwekkend te zijn
  4. 5 redenen om meer rijst te eten
  5. Dit pittige gerecht met kaas is enorm populair in Zuid-Korea
  6. Met deze tips maak je de lekkerste pokébowl (+ recepten)
  7. Bakkers opgelet: dit Nutella-koekje maak je met slechts 4 ingrediënten
  8. 15x lekkere en gezónde recepten voor doordeweeks
  9. Verras je gasten met deze feestelijke kerstborrelboom
  10. Miljuschka: "Zo vier jij kerst zonder stress"
  11. Je hebt een kaasrasp waarschijnlijk altijd op de verkeerde manier gebruikt
  12. Voeg dit verrassende ingrediënt toe aan je klassieke tosti voor extra smaak
  13. Stoofperen: alle informatie over deze heerlijke peertjes! (+ recepten)
  14. Wát? Zo maak je witte-speculoosfudge in 5(!) minuten
  15. Wat is het verschil tussen speculaas en speculoos?
  16. Knoflook snijden, raspen of persen? Zo krijg je de sterkste smaak
  17. 12 originele recepten met bloemkool
  18. Zo maak je supereenvoudig een eigen chocoladeletter
  19. Verrassend: dit ingrediënt geeft meer smaak aan je pompoen
  20. Is pompoen gezond?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Logo 24Kitchen
  • Receptenzoeker
  • Populair
  • TV Gids
  • TV Aanbieders
  • Contact
  • HTML Sitemap
  • Twitter (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Pinterest (externe link)
  • YouTube (externe link)
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Op interesse gebaseerde advertenties
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C