Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Hoe weet je wat je eet?
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

Hoe weet je wat je eet?

Kooktips
Hoe weet je wat je eet?

De afgelopen weken was er veel in het nieuws over de voedingsmiddelenindustrie. De verschillende schandalen over bijvoorbeeld paardenvlees, eieren en vis zullen je niet zijn ontgaan. Naar verwachting is dit slechts het topje van de ijsberg en zullen vele onthullingen over de industrie volgen.

Eten is namelijk een industrie. We leven in een tijd waarin grote tot enorme bedrijven het voor het zeggen hebben als het gaat om onze voeding. Pakjes en zakjes komen uit fabrieken, maar ook de voeding die Moeder Natuur voor ons heeft bedacht, wordt over het algemeen op grote schaal geproduceerd. En dat moet ook, want er is vraag naar vanuit de consument.

Consument en producent: ze zijn als kip en ei. Wie was er eerst? Zolang er vraag is naar goedkope massaproducten, zullen deze in de schappen belanden. Zolang wij niet bereid zijn een eerlijke prijs te betalen voor onze boodschappen, blijven producenten onder druk staan om snel, veel en goedkoop te produceren, soms ten koste van de kwaliteit.

24Kitchen is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen recht heeft op betrouwbare voorlichting over eten. Door te laten zien hoe je smakelijke, gezonde, klassieke, bijzondere, indrukwekkende of juist hele makkelijke gerechten zelf thuis kunt bereiden en door informatie te geven over voeding, willen wij dat iedereen zich op het gemak voelt in de keuken en zelf aan de slag gaat met een bewust voedingspatroon.

Daarbij hoort ook het bewust omgaan met producten. Wij moeten eisen dat producenten eerlijk zijn over hun handelswaar: op etiketten zouden nooit leugens mogen voorkomen. De shockerende onthullingen van afgelopen weken zullen moeten zorgen voor blijvende oplossingen, bijvoorbeeld in de vorm van controles, zodat dit niet meer kan gebeuren. In de tussentijd kun je als consument bijdragen door te kiezen voor eerlijke producten voor een eerlijke prijs. Zorg dat je weet wat je eet, zodat je niet voor de gek gehouden kunt worden.

Hoe weet je wat je eet?

Ook interessant

  • Drie soorten gevulde eieren

    Gevulde eieren zijn het ideale hapje tijdens de borrel of brunch! Hugo deelt het basisrecept en 3 luxe gevulde eieren-variaties. Aan de slag!

    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 4,5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Hier moet je eten in Graz
    Nieuws
    Aangeboden door:
    Oostenrijk
  • Gekaramelliseerde spitskool van de BBQ

    Pitmaster X legt in Buitengewoon BBQ uit hoe je deze overheerlijke gekaramelliseerde spitskool van de barbecue bereidt. 

    voorbereidingstijd 35 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Roel Westra
    Roel

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

    Aangeboden door:
    Napoleon
  1. 7x snelle courgette-recepten
  2. Gaspitten schoonmaken was nog nooit zo makkelijk
  3. BBQ-recepten die je nog niet eerder hebt gezien
  4. 7x lekker snelle gerechten voor op je weekmenu
  5. Etentje op de planning? 6x recept-tips
  6. 3x culinaire recepten uit het Waddengebied
  7. Hoe open je een oester?
  8. Nazomer! 5 zonnige vakantie-gerechten
  9. Zo geef je eten extra smaak met kruiden (uit eigen tuin)
  10. Kerstmenu 2024: 10 x favoriete (bij)gerechten met aardappel
  11. Dit zijn 15 salades waar je je nooit voor hoeft te schamen
  12. Miljuschka's culinaire hotspots
  13. Donald Duck's Pannenkoekenrecepten
  14. Deze snacks passen perfect bij kombucha
  15. Zo maak je zoete-aardappelfriet extra knapperig
  16. Omelet maken: zo doe je dat
  17. Tip! 4x originele multicooker-recepten
  18. Hoe kook ik een ei? Tips en kooktijden
  19. 4x comfort food uit de multicooker
  20. Hoe bak je een zalm?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 15:30 - 16:05
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  2. 16:05 - 16:30
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  3. 16:30 - 16:55
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  4. 16:55 - 17:20
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  5. 17:20 - 17:55
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  6. 17:55 - 18:30
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  7. 18:30 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  8. 19:00 - 20:05
    The F Word
    (Nu op tv)
  9. 20:05 - 21:25
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  10. 21:25 - 22:20
    Come Dine with Me: The Professionals
    (Nu op tv)
  11. 22:20 - 23:20
    Gordon Ramsay: Uncharted 2
    (Nu op tv)
  12. 23:20 - 00:20
    Michel Roux's French Country Cooking 2
    (Nu op tv)
  13. 00:20 - 01:20
    Ainsley's Fantastic Flavours 2
    (Nu op tv)
  14. 01:20 - 02:25
    Hairy Bikers Go West
    (Nu op tv)
  15. 02:25 - 02:55
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  16. 02:55 - 03:20
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  17. 03:20 - 03:45
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  18. 03:45 - 04:10
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  19. 04:10 - 04:35
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  20. 04:35 - 05:00
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  21. 05:00 - 05:25
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  22. 05:25 - 05:40
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  23. 05:40 - 06:00
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  24. 06:00 - 06:25
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  25. 06:25 - 06:55
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  26. 06:55 - 07:15
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  27. 07:15 - 07:40
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  28. 07:40 - 07:55
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  29. 07:55 - 08:35
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  30. 08:35 - 09:05
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  31. 09:05 - 09:40
    French Gourmet with Justine Schofield
    (Nu op tv)
  32. 09:40 - 10:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  33. 16:55 - 17:20
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  34. 17:20 - 17:55
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  35. 17:55 - 18:25
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  36. 18:25 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  37. 19:00 - 19:30
    Loïc Tussen 2 Vuren
    (Nu op tv)
  38. 19:30 - 20:05
    SOS Piet XL
    (Nu op tv)
  39. 20:05 - 20:35
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  40. 20:35 - 21:00
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  41. 21:00 - 22:00
    James Martin's Spanish Adventure
    (Nu op tv)
  42. 22:00 - 23:25
    Remarkable Places to Eat
    (Nu op tv)
  43. 23:25 - 23:50
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  44. 23:50 - 00:30
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C