Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Je kunt je mes eraan slijpen, je eten ermee wegen en er zit een gootje in voor sappen. Bovendien heeft het apparaat een superbatterij die wel een maand meegaat en die laadt ook nog eens heel snel op. Het prototype van ChopBox, dat twee snijplanken bevat, ziet er indrukwekkend uit. Er zit ook nog een kookwekker in en hij is waterafstotend. Hij kan bij wijze van spreken ‘alles’, behalve stofzuigen en strijken.

Traditionele snijplanken en messenblokken kunnen veel viezigheid bevatten, aldus de ondernemers achter de uitvinding. En wie denkt er nou aan om zijn mes te ontsmetten na het te hebben gebruikt? Dat kan met dit apparaat: het UV-licht doodt volgens hen 99,99 procent van de bacteriën. Er passen per keer drie messen in. 

The Yes Company

Niet zo gek dat een crowdfundingsactie op Kickstarter binnen 25 minuten de gevraagde 10.000 dollar (ruim 9000 euro) binnen hengelde. Inmiddels staat de teller al op 1 miljoen dollar (ruim 900.000 euro) en de actie duurt nog 35 dagen.

De multifunctionele keukenhulp van The Yes Company moet zo’n 100 dollar gaan kosten. Hij is gemaakt van bamboe, zeer sterk (op de site staat een foto van een vrouw die erop staat terwijl de plank tussen twee stoelen balanceert) en recyclebaar. In december zullen de eerste planken worden verzonden naar de klanten die hebben geïnvesteerd in het nieuwe product.

Hilariteit op social media

Het product zorgt voor enthousiaste reacties op sociale media, maar ook voor grapjes. ,,We moeten maar wat afhalen vanavond, want ik ben vergeten de snijplank op te laden”, schrijft iemand in een reactie op Twitter. Een andere twitteraar twijfelt of hij het ding fantastisch of hilarisch vindt. Op Facebook reageren sommige mensen sceptisch. ,,Is dit oplichterij?”