1. Croissant met brie

We blijven in Franse sferen en leggen in plaats van een plakje jong-belegen Hollandse glorie er plakken brie op. Smeer hier wat extra (vijgen)jam overheen. Of voeg er walnoten en honing aan toe en leg het geheel nog even kort in de oven.

Miniatuur

2. Croissant met zalm en roomkaas

Besmeer de croissant met (bieslook)roomkaas. Beleg met gerookte zalm en takjes dille. Snijd met een dunschiller een paar dunne plakken komkommer om 'm helemaal af te maken.

Miniatuur

3. Luxe croissant met gepocheerd ei, avocado en gambas

Indruk maken op je date? Dan is deze croissant een schot in de roos. Besmeer de croissant met avocadospread, leg hier een laagje rucola op en gegrilde gamba's (in knoflook) en maak af met een gepocheerd eitje. Zout + peper en klaar. 

Miniatuur

4. Croissant met roomkaas, frambozen en pistache

Voeg 25 gram poedersuiker toe aan 100 gram roomkaas en meng goed door. Nu kun je OF: het croissantdeeg insmeren met dit mengsel, frambozen, fijngehakte pistache. Het geheel oprollen en in de oven afbakken. OF: de croissants afbakken zoals je gewend bent, en hierna opensnijden en insmeren met het roomkaasmengel, frambozen en fijngehakte pistachenoten. 

Miniatuur

5. Pigs in a blanket XXL

Rol 1 knakworst in 1 vel croissantdeeg. Rol op en bestrooi met sesamzaadjes. Plaats nu in de oven en bak af zoals op de verpakking vermeld staat. Het resultaat is een heerlijke, hartige snack. Voor de kleine variant snijd je het croissantdeeg door de helft en gebruik je cocktailworstjes als vulling.

Miniatuur

6. Croissant met prosciutto, peer en balsamicocrème

Vul de croissant met een laag rucola, prosciutto, dungesneden peer en maak het geheel af met balsamicocrème en sesamzaadjes. Simpeler kan niet!

Miniatuur

7. Croissant met roerei en spek

Croissant of scrambled eggs? Waarom niet beide? Vul je croissant met uitgebakken spek, roerei, tomaat en sla. Smeer je croissant in met een laagje (mosterd-)mayonaise voor extra smaak. Dit ingrediënt maakt trouwens jouw roerei in 1 klap luchtiger >

Miniatuur

8. Croissant met spinazie en feta

1 ui en 2 tenen knoflook in een pan. Voeg hier 250 gram spinazie aan toe. Laat het mengsel, wanneer volledig geslonken, uitlekken. Voeg hier gekruimelde feta een fijngehakte walnoten aan toe. Smeer croissantdeeg in met het spanazie-fetamengsel en rol op. Bak de croissants af in de oven. 

Miniatuur

9. Croissant benedict

Waarom beschuitbollen of brioche gebruiken voor je eggs benedict wanneer dit ook op een getoast croissantje kan? Hier lees je het recept. 

Miniatuur

10. Croissant met ham en mozarella

Smeer je croissant in met pesto en beleg met ham, mozzarella en strooi hier Italiaanse kruiden overheen. Leg in de oven tot de mozzarella gesmolten is. Optioneel: voeg tomaat en verse basilicum toe. 

Miniatuur