Buldak + kaas = cheese buldak

Verschillende bronnen beweren dat buldak rond 2004 populair werd onder jonge Koreanen. Ondertussen vind je in Korea verschillende restaurant(ketens) die zich erin hebben gespecialiseerd. Daar bestel je het recept op verschillende niveaus van pittigheid.

'Bul' betekent vuur, 'dak' is kip. En dat is precies wat het is: een pittig kiprecept. Voeg daar een laag gesmolten kaas aan toe en je hebt cheese buldak - de variatie die we je maar al te graag willen laten proeven en geweldig is om te delen. 

Wat zit er precies in?

Buldak bestaat altijd uit dezelfde twee elementen. De kip wordt gemarineerd met sojasaus, suiker en Koreaanse rijstwijn. Hierna wordt er een dikke, pittige saus gemaakt op basis van Koreaanse pepervlokken, peer, sojasaus, suiker en mosterd.

Daarna wordt de kip gebakken. Voor cheese buldak wordt hier een laag mozzarella aan toegevoegd en in de oven geschoven in een grote (gietijzeren)schaal. Deel een paar chopsticks uit en geniet van dit leuke recept met een groep.

Zelf een Cheese Buldak maken? Hieronder delen we het recept uit ons nieuwe programma Asian Streetfood. 

Cheese Buldak

Cheese Buldak

Bekijk