Er zijn meerdere problemen die opdoemen wanneer je rauwe worsten direct grilt boven vuur. Dit zijn onder andere; 'ontploffen', waardoor al het (vlees)sap wegvloeit; worsten die van binnen nog rauw zijn, of zó doorbakken dat ze doorgaan als schoenzool. Hoe lossen we dit op? Koken.

Plan van aanpak

Koken, ja! Leg de rauwe worsten in een (koeken)pan. Voeg hier water aan toe totdat ze net onder staan. Zet het vuur aan en wacht tot ze beginnen te sudderen. Dit duurt ongeveer 6 tot 8 minuten. Zet het vuur uit en haal de worsten uit de pan. Deze zijn nu volledig gegaard. 

Toegegeven: de grijze, slappe willie's zien er op dit moment niet heel appetijtelijk uit. Geen stress. We gaan ze nu bakken in de pan. Je kunt de worsten nu in zijn geheel in de pan leggen of vooraf in stukken snijden. Verwarm boter in een hete pan en bak de worsten knapperig en bruin. Dit is minutenwerk - de worsten zijn immers al gegaard.