De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

huisgemaakte worst

30 min kooktijd
Huisgemaakte worst

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Worst

Leg de schapendarm een hele nacht in 1 liter water met het zout.

Snijd het varkensvlees in blokjes. Maal het vlees in de gehaktmolen. Pel en hak de knoflook fijn. Voeg de cayennepeper, en knoflook toe. Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper. Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan en laat de zaadjes op heet vuur openpoppen. Voeg het venkelzaad toe aan het gehakt en meng het er luchtig doorheen zonder te kneden. Zet het vleesmengsel afgedekt weg in de koelkast en laat de specerijen circa 1 uur intrekken. Laat het vlees goed afkoelen.

Haal de darm uit het zoute water en spoel goed schoon onder de kraan door de darm om de kraan te rollen en het water er langzaam in te laten stromen.

Trek de darm om de vulmond van de machine. Schep het vlees in de machine en let er op dat het vlees zo koud mogelijk blijft. Vul de schapendarm met het vlees en draai er een mooie, opgerolde worst van. Steek de prikkers er kruislings door.

Gril de worst op de bbq om en om in circa 15 minuten gaar.

TIP: Het is belangrijk dat het vlees in de machine koud blijft. Zet het vlees zo nodig terug in de koelkast en haal het met kleine beetjes tevoorschijn.

TIP: Je kunt de worst ook invriezen. 

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker