Huisgemaakte worst

1
Gemiddeld
Huisgemaakte worst

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Worst

Leg de schapendarm een hele nacht in 1 liter water met het zout.

Snijd het varkensvlees in blokjes. Maal het vlees in de gehaktmolen. Pel en hak de knoflook fijn. Voeg de cayennepeper, en knoflook toe. Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper. Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan en laat de zaadjes op heet vuur openpoppen. Voeg het venkelzaad toe aan het gehakt en meng het er luchtig doorheen zonder te kneden. Zet het vleesmengsel afgedekt weg in de koelkast en laat de specerijen circa 1 uur intrekken. Laat het vlees goed afkoelen.

Haal de darm uit het zoute water en spoel goed schoon onder de kraan door de darm om de kraan te rollen en het water er langzaam in te laten stromen.

Trek de darm om de vulmond van de machine. Schep het vlees in de machine en let er op dat het vlees zo koud mogelijk blijft. Vul de schapendarm met het vlees en draai er een mooie, opgerolde worst van. Steek de prikkers er kruislings door.

Gril de worst op de bbq om en om in circa 15 minuten gaar.

TIP: Het is belangrijk dat het vlees in de machine koud blijft. Zet het vlees zo nodig terug in de koelkast en haal het met kleine beetjes tevoorschijn.

TIP: Je kunt de worst ook invriezen. 

Ingredienten

0
Porties

Huisgemaakte worst

  • 10 g (zee)zout
  • 1 schapendarm
  • 250 g gemengd met en zonder vet
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el venkelzaad

Extra nodig

  • worstenmachine
  • gehaktmolen
  • 2 lange prikkers
  • BBQ
Huisgemaakte worst
Geef je waardering
1