De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Huisgemaakte worst

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Huisgemaakte worst

Bereidingswijze

Worst

Leg de schapendarm een hele nacht in 1 liter water met het zout.

Snijd het varkensvlees in blokjes. Maal het vlees in de gehaktmolen. Pel en hak de knoflook fijn. Voeg de cayennepeper, en knoflook toe. Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper. Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan en laat de zaadjes op heet vuur openpoppen. Voeg het venkelzaad toe aan het gehakt en meng het er luchtig doorheen zonder te kneden. Zet het vleesmengsel afgedekt weg in de koelkast en laat de specerijen circa 1 uur intrekken. Laat het vlees goed afkoelen.

Haal de darm uit het zoute water en spoel goed schoon onder de kraan door de darm om de kraan te rollen en het water er langzaam in te laten stromen.

Trek de darm om de vulmond van de machine. Schep het vlees in de machine en let er op dat het vlees zo koud mogelijk blijft. Vul de schapendarm met het vlees en draai er een mooie, opgerolde worst van. Steek de prikkers er kruislings door.

Gril de worst op de bbq om en om in circa 15 minuten gaar.

TIP: Het is belangrijk dat het vlees in de machine koud blijft. Zet het vlees zo nodig terug in de koelkast en haal het met kleine beetjes tevoorschijn.

TIP: Je kunt de worst ook invriezen. 

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.