Hollanders zijn dol op hún pannenkoek. Met spek, kaas, appel(stroop), poedersuiker of, je hebt soms van die dagen, allemaal. Maar de laatste jaren zien we naast de oer-Hollandse variant ook andere soorten pannenkoeken de revue passeren zoals luchtige American pancakes of wiebelige Japanse soufflé pancakes. Welnu, de Antilliaanse variant.

Arepa di pampuna

Wanneer je voet zet op het Caribische deel van het koninkrijk zul je ze voorbij zien komen als ontbijt, lunch of als bijgerecht bij het avondeten: arepa di pampuna. Pompoenpannenkoeken, ook bekend onder de naam reskuk of reskoek.

De zoete pannenkoeken worden gemaakt met een beslag op basis van pompoenpuree, bloem, rozijnen, melk en kaneel. Hier wordt eventueel nog wat suiker aan toegevoegd. Het beslag is wat dikker dan die van de Nederlandse pannenkoek en heeft daarmee meer weg van American pancakes. 

Benieuwd geworden en wil je zelf aan de slag? Hieronder vind je een simpel recept.

Zelf Arepa di pampuna maken?

Zelf deze pompoen-pannenkoeken maken is heel erg makkelijk met het recept van chef Shirma. Binnen 15 minuten staat er een heerlijke brunch op tafel. Ideaal!

Antiliaanse pompoen-pannenkoek