De soufflé pancake is een regelrechte hit en is ver buiten de Japanse landsgrenzen verkrijgbaar. Hij is zelfs zo populair dat men in lange rijen staat te wachten voordat ze 'hun' soufflé-pannenkoek eindelijk kunnen bemachtigen (lees: Instagrammen). Helaas hebben we nog geen verkoper in Nederland gevonden (ken jij er een? Meld het ons!).

Wat de soufflé-pancake zo anders maakt? Laten we beginnen met dat hij zeker 3 cm dik is, enorm luchtig en 'wiebelig'. Wel schijnen de pannenkoeken na verloop van tijd te slinken doordat de hete lucht ontsnapt. Spot hieronder een prachtig exemplaar, overgoten met siroop en een klontje boter:

Dit bericht bekijken op Instagram

Soufflé pancakes! 🥞 #japanesepancakes

Een bericht gedeeld door FOOD 🇰🇼 (@food.beveragez) op

Kunnen we dit thuis maken?

Jazeker! Hiervoor heb je vooral héél veel opgeklopt eiwit nodig. Dit eiwit mix je voorzichtig door het rest van het beslag. Hierna spuit je het beslag (optioneel: in een kleine, ronde bakring) in een pan. Plaats een deksel op de pan waardoor de pannenkoek eerder stoomt dan bakt. Dit zie je terug in onderstaande video.